Jasné nebezpečí

68%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Harrison Ford coby Jack Ryan podruhé, jinak v sérii třetí příběh o jednom skvělém agentovi CIA. A tak tu máme opět zjednodušeně ukázanou práci této zpravodajské služby USA v dramatické etudě, ve které se neustále a plynule buduje napětí a úspěšně udržuje. Vlastenci musí být spokojeni. Ale na druhou stranu se tvůrci přeci jen nevyhnuli kritiky a v podstatě kopance do vlastních řad. Ano, jedná se o politický thriller, který vyniká hlavně určitými skutečně reálnými detaily, což je spíše práce Toma Clance, autora knihy, podle které byl snímek natočen. Snímek je ve svém žánru přesvědčivý, i když zamrzí málo akce. Avšak na druhou stranu, přeci jen se tímto nekopíruje James Bond, že?
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Nejslabší díl celé série, který strčí do kapsy s Jackem Ryanem, které ztvárnili jak Ben Affleck tak Chris Pine. Kolumbijská mafie je zde podána hodně neuvěřitelně a celé to působí naprosto překombinovaně. Ford se také netajil, že nesnáší autora předlohy Toma Clancyho, který byl vždy proti tomu, aby tuto postavu hrál. Všichni se rozhádali a Ford se jako Ryan už nikdy nevrátil, přestože byl film komerčně úspěšný. Povedený ale moc nebyl.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
film ktory zraje u mna ako vino... ked som ho videl po prvy raz, tak ma strasne nudil nedostatkom akcie a nezazivnym pristupom rezisera (tu nudnost davam za vinu noyceovi, pretoze ostatne ryanovky ci uz od mctiernana a andersona su vynikajuce). nedavno som jasne nebezpecenstvo zhliadol znova a tento krat som si vychutnaval vynikajuce politicke machinacie (clovek musi pravdepodobne dozriet aby ocenil slovne prestrelky) a vysoke tempo nasadene od zaciatku (vynikajuca scena objavenia plachetnice) filmu. prostredie ameriky sa strieda s kolumbiou ale clovek nestraca prehlad a vie kdo kuje pikle proti komu aj vdaka skvelym vykonom zucastnenich (hlavne wiliam dafoe je skvely). zasadnou vadou filmu je posledna stvrtina ked sa z politickeho thrilleru stava akcny film a ta tam ide cela uveritelnost zapletky a zanecha na jazyku trpku prichut premarnenej sance patrit medzi najlepsie ryanovky ako i thrillery.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Hodně dobrý politický akční thriller. Je to sice trošku starší, ale ne zase natolik aby museli používat ty hranatý bílý monitory, to nebylo nic pro mě, ale jinak palec nahoru. 79%
jvempire
jvempire
1 208 bodů
7.5
Slabší pokračování ale stále zábavná podívaná.