Jára Cimrman ležící, spící

83%
Jára Cimrman ležící, spící
Mladý divadelní vědec se vydal do vesničky Liptákov, kde byl naposledy spatřen neznámí dramatik Jára Cimrman, na jehož jméno narazil při studiu některých materiálů. Připojí se ke skupince turistů, která sem zabloudila při hledání Dvořákova Sychrova, a spolu s ní se dostane do muzea peří, jehož součástí je také komůrka, v níž jsou uchovávány předměty, které Mistr používal. Stařičká průvodkyně potom všem vypráví o životě a díle neznámého génia.



Pete69
Pete69
29 308 bodů
8.5
Skvělý film, spousta hlášek z tohoto filmu také zlidovělo. Járu Cimrmana nemoh vymyslet nikdo jiný než naše hvězdná dvojice Svěrák, Smoljak. Je to takový český Forrest Gump :) Paní Kaplanovou na konci to autoři opravdu darazili.. Je to můj oblíbený film, navíc ho nedávají v TV tak často, takže se mi nestihl omrzet.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Řekl bych, že tenhle Járův životopis je stejně skvělý, jako Cimrmanovy slabší divadelní kousky. Takže prostě pořád nadprůměrná zábava, ale tak nějak to nevyráží dech. 7/10
lamps
lamps
15 150 bodů
8.5
Géniové Svěrák a Smoljak stvořili nejslavnějšího a nejnadanějšího umělce, vynálezce, architekta, filosofa a učitele Járu Cimrmana, který ale zůstává moderní vědou zoufale nepochopen. Nevím, co je lepší. Jestli příběh prošpikovaný nezaměnitelným inteligentním humorem, nebo herecké výkony v čele se Zdeňkem Svěrákem, jehož citlivý a bezprostřední projev budu vždycky obdivovat. Někdo s tím asi nesouhlasí, ale mě se hodně líbila úvodní část a všechny narážky na slavné, v porovnání s Cimrmanem ale velmi průměrné, osobnosti a jejich významná díla. Asi to nedosahuje kvalit nejlepších divadelních Cimrmanů, ale je to výborná zábava a jedna z nezapomenutelných českých komedií. Cimrman na Hrad!


Dodatečné informace

Původní název:
Jára Cimrman ležící, spící (více)
  • Československo Jára Cimrman ležící, spící
  • Československo Jára Cimrman alszik
  • Československo Jára Cimrman, češki genij
  • Československo Jára Cimrman, Lying, Sleeping
  • Československo Jara Cimrman śpi
Premiéra v ČR:
1. 10. 1983
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Jára Cimrman ležící, spící je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch