Jako za starých časů

67%
Jako za starých časů
Plakát traileru

Nick je spisovatel, kterého unesou dva zločinci a donutí ho vykrást banku. Zákonem stíhaný Nick nemá na koho se obrátit kromě své ex-manželky Glendy. Glenda jako pravá milovnice všech zatoulaných (její dům je plný psů a kuchyň je přecpaná ilegálními přistěhovalci), pouští Nicka přes svůj práh a jediný vážný problém spočívá v tom, že Nick nesmí přijít na oči jejímu novému manželovi ... ten je totiž místním právním zástupcem!




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Jako za starých časů k sobě svedl dvě herecká komediální esa Goldie Hawn a Chevyho Chase a na výsledku to jde znát. Neil Simon dokázal napsat výborný příběh s obrovským množstvím gagu, které se navíc povedli převést i na plátno. Chevy tyhle bláznivé role umí a při scéně kdy ležel na posteli jsem se válel smíchy. Takto mají vypadat kvalitní komedie.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Být unesen, přinucen k bankovní loupeži, vzápětí být pronásledován spravedlností a stále neztrácet humor? Ale jo. V podání Chevyho Chase na sto procent. Nahrávači jsou tentokrát Goldie Hawn a neméně impozantní Charles Grodin. Snaha spisovatele Nicka se ospravedlnit a dokázat svoji nevinu, odehrávajíc se především na panství prokurátora snažící se ho odsoudit žijící paradoxně s Nickovou bývalou, živící se naopak jako obhájkyně, je stále zárukou dobré zábavy. Gagů a vtipných frází je více než dost a co je nejdůležitější, jedinkrát to svou ztřeštěností nepadá do bláznivosti až přehnaného. Po dějové stránce není o co stát. Stále se tu běhá z jednoho místa do druhého, vznikají situace vtípků slovních plných ironie i groteskně hraných, a divák se baví a zároveň vlastně i sleduje, kdy toho všeho bude konec. Jenomže atmosféra je po celou stopáž ukočírovaně stále svěží, ostatně jak bylo u Chase vždy zvykem, takže během sledování, snad, každý divák po náročném dni přijde na jiné myšlenky. Svižná a vtipná komedie která funguje, navíc se sympatickým hereckým trojúhelníkem. Jen tak mimochodem, Chevy Chase a Goldie Hawn se setkali už o dva roky dříve ve snímku „Nečistá hra“ (1978) a chemie mezi nimi byla tak výtečná, že zřejmě není náhoda, že si to v tomto snímku opět zopakovali.

Dodatečné informace

Původní název:
Seems Like Old Times (více)
  • USA Jako za starých časů
  • USA Seems Like Old Times
  • USA Ako za starých čias
Země původu:
USA
Tržby:
44 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění