Jak vytrhnout velrybě stoličku

82%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Tomáš Holý v jedné ze svých nejznámějších a nejlepších rolí. Snímek zastihl Marii Poledňákovou v životní formě a na snímku je to velmi znát. Herci jsou skvělí a příběh je zábavný. Nechybí zde plno vtipných situací u kterých se dobře pobavíte. Česká klasika.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Tomáš Holý byl skvělý ve všem. Tento díl se mi líbil o trošku méně, než Jak dostat tatínka do polepšovny. Přesto další pohodovka, na kterou se vždy rád podívám znovu... Chemie mezi hlavní trojicí fungovala na jedničku a bezprostřednost a lehká ponechaná improvizace, je vidět a je ku prospěchu.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Super film co nikdy neomrzí.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Malý a skromný televízny filmíček ,ktorému dnešné české a slovenské filmy nesiahajú ani po kolená. Želám si ,aby takýchto filmov bolo viacej. Dva nestačia. Rodinných komédii je v Česku síce plno ,ale tých rodinných plných normálneho humoru ,ktoré riešia aj dôležité rodinné otázky je fakt málo. Inteligentných filmov je v tunajších končinách jak ropy na Slovensku. A som rád ,že táto dramatická rodinná komédia o chlapcovi ,ktorí poprvýkrát v živote stretne svojho otca patrí k tomu lepšiemu. Ak vás toto nepobavilo potom už fakt neviem. Mali by ste byť menej nároční. 83% Veľmi by ma zaujímalo ,čo by si o tom myslel Tomáš Holý ,keby bol ešte medzi nami...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Pro mě vlastně lepší, než následující díl, díky fantastické dramatické vložce a hereckému výkonu Tomáše Holého.
avenis
avenis
8 067 bodů
10
Jeden z našich nejoblíbenějších dětských herců ve své nejlepší roli, půvabná Jana Preissová a sympaťák František Němec udělali pod vedením Marie Poleňákové film, který je nejen laskavý, vtipný a zábavný, ale také poučný. Jak být dobrou matkou samoživitelkou a že to není snadné, jak být zodpovědným otcem a víc komunikovat, jak pochopit dětské vnímání světa. Film je skvělý a vzhledem k tomu, že je "jen" televizní, je ještě skvělejší. A hudba Václava Zahradníka, kde dominují měkké tóny flétny, patří k mým oblíbeným.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Kdyby hrál Vaška někdo jiný, byl by to jen obyčejný film, takhle je to povýšeno mezi nejlepší české komedie sedmdesátých let. Pro maminku Tomáše Holého to muselo být strašné sdělení, když se dozvěděla, co se jejímu synovi stalo. Nicméně satisfakcí je, že filmy s ním v době, kdy byl nejroztomilejší, jsou neustále na obrazovce a asi jen tak z obrazovek nezmizí, protože se pořád líbí dalším a dalším generacím.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Dokonalé herecké obaszení sa naprosto fascinujícími hereckými výkony ze strany všech představitelů, dělají z této komedie s prvky dramatu jednu z nejlepších rodiných komedií, které kdy u nás vznikli.
limeta
limeta
5 177 bodů
10
Milý, vtipný film, ani po letech neomrzí
Cettlovka
5 032 bodů
10
Super film pro celou rodinu.