Jak ukrást Venuši

78%
Jak ukrást Venuši
Jedna z nezapomenutelnych komedií šedesátých let, příběh o vyznamném padělateli obrazů, jeho krásné dceři a zloději, ktery není tím, čím se zdá, a kde se všechno točí kolem sošky Celliniho Venuše. Padělatelem a to geniálním, je elegantní Pařížan Charles Bonnet, nabízející často uměleckym galeriím vzácná umělecká díla, jeho dcerou půvabná Nicole, pokoušející se zabránit otcovu zneuctění a zlodějem sympatický Simon Dermott, ve skutečnosti detektiv, specialista na zločiny z uměleckého světa. Všechno začíná v okamžiku, kdy se Bonnet nechá přemluvit k zapůjčení a vystavení Celliniho Venuše. Jenže před podpisem pojistky má být dílo odborně prozkoumáno. To by však znamenalo odhalení pravdy, neboť i Venuše je padělkem. Nicole se rozhodne, že sošku z muzea uloupí dřív, než k tomu dojde. O pomoc požádá Simona, kterého přistihla v otcově sídle a považuje jej za zloděje. Ve skutečnosti je Simon detektivem, specialistou na zločiny ve světě umění.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
I v dnešní době patří Jak ukrást Venuši mezi ty lepší lupičské komedie. Hepburn je nádherná a naprosto dokonalá. Celé to působí takovým elegantním dojmem. Osobně bych snímek trochu prostříhal a zkrátil tak o 20 minut. Myslím,že by mu to pomohlo. Příjemná podívaná.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Takový roztomilý romantický film. Fešák a krásná žena spolu podstoupí dobrodružství a samozřejmě se zamilují. Scénář je obyčejný, zábavy poskrovnu, ale je to hezká stará filmařina a lidský milý snímek vhodný na deštivé odpoledne. Více než za 65% to u mě není.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9.5
Dcera padělatele uměleckých děl se spojí s lupičem, aby ukradla jeden z otcových padělků z galerie mající být testován kvůli pravosti a tím ochránila otcovo tajemství, který tak vydělal značné jmění a těší se dobré pověsti. Námět nejen na zajímavý zlodějský film, kterým tento snímek je, ale také hlavně na neskutečnou zábavu, což o to tu jde především. Snímek se v době svého vzniku samozřejmě veze na popularitě zlodějských thrillerů, kterých v šedesátých letech vzniklo poměrně hodně, jen se nato tentokrát skutečně dívá s humorem sobě vlastním. Ano, i zločin může být zábava a v tomto případě to platí dvojnásob. Síla je v argumentech, primitivním plánu a přirozené omylnosti lidského chování. Zpočátku je tak děj příběhu spíše společenský s romantizujícím nádechem, ale jakmile dojde k oné očekávané loupeži, humor, až takřka groteskní, nemá šanci uniknout. Celé je to stavěné na povrchním a zároveň okouzlujícím umění nadsázky s atraktivním párem v krásném prostředí Paříže šedesátých let. Po technické stránce je to typický šedesátkový film mající i dnes své nezaměnitelné kouzlo. Na scénáři pracoval Harry Kurnitz, kterému se povedl tvůrčí majstrštyk. Základem byla povídka, jehož děj roztáhl na dvouhodinovou filmovou stopáž, aniž by to ztrácelo na zajímavosti. Film je samozřejmě v tempu sice pomalejší, ale dějově obsáhlý, tudíž stále ve svém spektru zábavný. A o to jde především.

Dodatečné informace

Původní název:
How to Steal a Million (více)
  • USA Jak ukrást Venuši
  • USA How to Steal a Million
  • USA Ako ukradnúť Venušu
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch