Jáchyme, hoď ho do stroje!

84%

Komentáře a recenze 30

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
9
Jáchyme hoď ho do stroje je nesmrtelná česká klasika a jedna z nejlepších českých komedií vůbec. Luděk Sobota ve své roli doslova září a Františka Koudelku ztvárnil dokonale. Film má v sobě tolik skvělých scén,ale u mne samozřejmě vede scéna s Judem. Prostě česká klasika nabitá skvělými herci a hláškami.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
9.5
Jedna z nejbláznivějších komedií té doby, přesto nenásilná. Nejedna hláška z tohoto filmu zlidověla. Určitě vrchol Luďka Soboty. Od té doby už se mu nic tak nepovedlo. Když má František Koudelka v kondiciogramu hvězdičku, spustí se koncert neskutečných scének a nelze se nesmát.. :)
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
10
Skvělá a zábavná komedie s dobrými hláškami a nezapomenutelnými scénkami. Sobotu nemusím, ale v tomto filmu je perfektní. Sice si na pitvoření nemusel založit kariéru, ale tady mu to ještě žeru. Úplně.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Sakra, z téhle "první ptákoviny se Sobotou" se u mě nakonec ještě stává adept na nejlepší tuzemskou komedii komančské éry. Protože který 40-ti letý film se může pochlubit takovým množstvím hlášek na půlminutu filmovou? Opravdu výborná komedie, ale ty kvality jsem docenil až hodně po letech. 9/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Super střeštěný Sobota. Zábavná komedie, humorná a stále zajímavá.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Fantastický Sobota, perfektní scénář. Perfektní role a dobře zpracovány nápad s kondiciogramem.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
blbečkovský štýl humoru luďka sobotu príliš nemusím, avšak vďaka osvedčenej dvojici smoljak-svěrak má v tomto filme konečne nejaký zmysel a opodstatnenie. dosť veľké množstvo skvelých dialógov a dnes už kultových viet, film miestami (ale iba trocha) stráca na tempe, ale nuda rozhodne nehrozí!
avenis
avenis
7 963 bodů
10
Další Lipského majstrštyk, který zná nazpaměť většina české i slovenské popupace. Pamatuji si na tu vlnu zájmu o kondiciogramy, která se tehdy mezi lidmi rozšířila. A jak se to tisklo v podnicích, kde už byly instalované první obří počítače. Všichni se bavili a nikdo za to neplatil. :)
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
10
Známe to všichni nazpaměť a přesto se na to vždycky rádi podíváme znovu. Nestárnoucí klasika a životní role pro Luďka Sobotu, jehož tvorba v současné leží neskonale hluboko pod úrovní. V čekém filmu snad neexistuje vedle Marečku, podejte mi pero větší hláškovací ekvilibristika a více nesmrtelných scén. Jedno z obrovských es Odlřicha Lipského.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
10
Jediná komedie s Luďkem Sobotou, kde nebyl trapný. Celý film je doslova nacpaný spoustou vtipu a hlášek, takže člověk ze smíchu prakticky nevyjde, až na samém konci filmu. Dvojice Svěrák-Smoljak fungovala na 100%. Škoda, že když nějaká dvojice spolu takto koresponduje, obvykle to ztroskotá na smrti jednoho z nich. Tady Ladislava Smoljaka, u Šimka a Grossmanna zas Jiřího Grossmanna, Suchý-Šlitr, tato dvojice přišla o Jiřího Šlitra, atd., atd., atd., atd.