Já, truchlivý bůh

73%
Já, truchlivý bůh
Plakát traileru
Pan Adolf, kterého nonšalantně hraje Miloš Kopecký, vzpomíná na trapný příběh s jednou směšnou láskou. Zaujala ho mladičká studentka operního zpěvu, ale neustále narážel na její nezájem blíže se seznámit. Začne proto splétat rafinovanou odvetu, do níž zapojí i svého řeckého kamaráda ( Pavel Landovský), jehož vydává za slavného dirigenta. Jenže úmysly obou pánů se vyvinou zcela nečekaným směrem. Režisér Antonín Kachlík zdařile převedl jemnou ironii Kunderovy předlohy do filmové podoby, v níž naopak září herecké výkony obou protagonistů, zvláště pak Landovského.



Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Výborně uchopená předloha - stejnojmenná povídka Milana Kundery ze souboru Směšné lásky; herecký koncert Miloše Kopeckého a Pavla Landovského, kterým nedostatečně sekunduji upjatá Jiřina Jirásková a naprosto bezbarvá Hana Lelitová (asi byl jakýkoliv náznak hereckých dovedností na překážku úspěšnému castingu). V souladu s povídkou použity brněnské exteriéry, minimalistické prostředky. Z minima maximum.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Geniální režie a zpracování. Skvělé vyprávění Miloše Kopeckého a .. prostě herecký koncert. Vůbec se neztratil ani vynikající Pavel Landovský, který ztvárnil parádní figuru. Truchlivá hořkosladká komedie, která vznikla v nelehké době a trošku to jistě film ovlivnilo. Za mě vynikající film.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
Výborný film- 60tá léta byly opravdu plodné , je neskutečné , kolik opravdu dobrých a vynikajících filmů bylo v té době vytvořeno...zajímavé by bylo vidět Hanu Zagorovou v roli Janičky , o níž režisér uvažoval....možná by v ní našel M. Kopecký trochu větší opozici či kontrapunkt....ale , i tak je výsledek moc dobrý.

Dodatečné informace

Původní název:
Já, truchlivý bůh (více)
  • Československo Já, truchlivý bůh
Premiéra v ČR:
17. 10. 1969
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Já, truchlivý bůh je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch