Interview s upírem

75%
Interview s upírem
Interview s upírem (Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles) je americký fantasy film. Téměř dvousetletý upír Louis de Pointe du Lac vypráví svůj neuvěřitelný životní příběh skeptickému novináři Danielu Molloyovi. Dvě stě let zrady, neukojitelné žízně, extrémní samoty a to vše na pozadí složitého vztahu s Louisovým stvořitelem Lestatem de Lincourtem.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Interview s upírem jsem absolvoval už pár let zpět a musím tedy konstatovat,že mě nijak nezaujal. Pro mě se jednalo o zdlouhavou podívanou s nadprůměrnými herci. Horor to snad ani není. Na filmu jsem nenašel nic coby mi aspoň dávalo náznak hororu. Beru to spíš jako drama s upíry v hlavní roli.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Jeden z těch filmů, který si můžu bez problémů pustit několikrát ročně. Atmosféra, příběh a výborní herci..Škoda, že v 94. jména Pitt a Banderas ještě neměla takový zvuk (to hlavní přišlo o rok později), protože ty ženské davy před kinem by jistě byly zajímavé.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Podle nesmírně populární knihy natočil Neil Jordan solidní upírský horror, který má možná ještě blíž k dramatu a pohrává si s myšlenkou, zda jsou upíři realita nebo fikce. Obsazení je hvězdné a bezchybné. Je to film pro příznivce klasičtějších upírských příběhů a funguje zejména díky zajímavému obsazení a nesouhlasím s tím, že by byl Cruise špatná volba pro Lestata. Potěší malá Kirsten Dunst.


Dodatečné informace

Původní název:
Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (více)
  • USA Interview s upírem
  • USA Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
  • USA Interview s upírom
Premiéra v ČR:
16. 3. 1995
Země původu:
USA
Čeština:
Interview s upírem je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Interview s upírem


Podobné


Powered byJustWatch