Indiánské léto

70%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Fingon
16 886 bodů
8
No, je jasné, že tenhle film nemá u mainstreamového publika šanci a nemá šanci ani u většiny kritiků. Na první pohled a poslech by se chtělo říct - nuda. V době premiéry mi bylo deset let a dovoluji si tvrdit, že bych jej bez většího přemýšlení odmítl. Ale teď, po více než jedenácti letech... jsem opravdu rád, že jsem jej viděl až teď. Snad nejvíce se mi líbila vizuální stránka filmu, ta je neoddiskutovatelně překrásná, a o tom se klidně budu hádat. Dialogy jsou na první pohled příšerné, ale to jen, když kloužete po povrchu sdělení. Pokud máte chuť (a, přiznejme si, dostatek intelektuální kapacity), můžete se dostat do hloubky, ve které se teprve projeví jejich skutečná podstata. Ano, ten film je v podstatě o ničem - o jednom proflákaném létě, kdy se nic neděje, všechno je líné a veškerá snaha to změnit je zbytečná, popřípadě se obrátí k horšímu.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Budu hodnotit z doby, kdy jsem ten film poprvé viděl, a to v televizi cca rok po uvádění v kinech. Táňa Vilhelmová a KLára Issová se nám už tehdy moc líbili a bylo to takové mladistvě svěží a přitom trapně vtipné. Je to film své doby, nevím jestli jí dokáže přežít, spíš asi ne, ale v roce 1995/6 se o tomto filmu určitě docela mluvilo.
Cettlovka
5 032 bodů
9.5
Na tenhle film se můžu dívat pořád dokola. Kdo aspoň jednou zažil prázdniny na venkově a taneční zábavu s místními, tak se musí u filmu bavit. Sestřenice Klára Issová a Tatiana Vilhelmová(které se po letech objeví jako sestry ve filmu Medvídek)hrají totálně přirozeně. Celému filmu dotváří atmosféru hudba od Brutus.