Hříšný tanec

78%

Komentáře a recenze 34

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Baby nebude sedět v koutě! Vypisovat jak tento film žeru je zcela zbytečné. Stačí,když napíšu,že jsem měl část toho závěrečného tanečního čísla obsažený ve svém svatebním tanci. Byla obrovská dřina se to naučit a i ti více si filmu vážím a všechna čest Patrickovi a Jennifer.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
4.5
Tento film prostě nemusím. Patrick Swayze dal do filmu maximum a bez něj by to byla daleko větší katastrofa. Film má v našich TV prostoru až až a není měsíc, aby někde nebyl k mání. Za mě prostě jen 45%, nic mi film nepřinesl a viděl jsem ho jen jednou a už nikdy ho vidět nemusím.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Nikdy jsem sice nechtěl tančit jako Svejzí, a Jenny Grey mě v žádné životní etapě nerajcovala, ale Hříšný tanec je tak správně nostalgický i naivní, navic s parádním OST, že se z něho stává slušné GP, které člověk může vídat každoročně.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Fenomenální taneční retro romance s výborným soundtrackem a vhodným obsazením. Patrick Swayze zde skutečně zazářil a dokázal škarohlídům, že to myslí s kariérou vážně. Jinak je to samozřejmě limonádička z prostředí boháčů a personálu, v podstatě pohádka zasazená do moderní doby. tenhle recept funguje dobře.
lamps
lamps
15 155 bodů
7.5
Můžeme si o téhle slaďárně myslet, co chceme, ale faktem zůstává, že chytlavější a lépe obsazený hudební flák minimálně v osmdesátkách nevyhrabeme, že titulní song je skvělý a že jen za znovuoživení takových hitovek jako Be My Baby od Ronettes nebo Cry To Me od Salomona Burkeho si Dirty Dancing své místo na výsluní popularity prostě zaslouží. Kde je ta hudba dnes...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Když v roce 2009 opustil ve věku 57 let svět Patrick Swayze, stihl za sebou zanechat dostatek výrazných snímků. I přes existenci Ducha či původního Bodu zlomu od Kathryn Bigelow ovšem jeho nejvíce ikonickou rolí bezpochyby zůstal Johnny Castle z Hříšného tance. I proto, že většina dívek bezpochyby při sledování filmu toužili po tom být v kůži Baby a nechat se Johnnym chytit při zvedačce. S odstupem času se ovšem Hříšný tanec projevuje jako valentýnská stálice zcela právem. A film ani po 35 letech od premiéry nepřišel o neskutečnou energii, díky které dokáže plnohodnotně obstát i po téměř 4 dekád od premiéry a s nástupem každé další generace. Hříšný tanec splňuje přesně ty podmínky, které by měl hudební/taneční film mít. Parádní soundtrack a především energickou choreografii. Režisér Emile Ardolino se mohl spolehnout na choreografa Kennyho Ortegy (později zodpovědný za trilogii Muzikál ze střední) a i ten filmu dokázal dodat tu potřebnou energii, díky které prostě nestárne. Bez samotného Ardolina by ovšem jisté ikonické pasáže přeci jen vypadali tak trochu jinak. A Hříšný tanec by tak dost možná nebyl tím filmem, kterému je dnes snadné z jistých důvodů podlehnout. Překypující fajn atmosféra, která v sobě ovšem skrývá romanci dvou lidí z dvou odlišných sociálních poměrů, kdy se ze zakřiknuté Baby stane královna tanečního parketu. Swayze ani Jennifer Grey možná nepředvedli žádné oscarové výkony, v jejich výkonech byla ovšem cítit přirozenost, budování a především funkční chemie. Což je šokující především v momentě, kdy se člověk dozví, že se Swayze ani Grey ve skutečnosti při natáčení dvakrát nesnesli. Jednoduchá zápletka, která v sobě sice skrývá podzápletku o potratu či přísném otci, o tu fajn atmosféru ovšem film pořád nikdy vyloženě nepřijde. Hříšný tanec je tak esenciální feel-good podívaná, která je i přes svou banálnost a víceméně pohádkovost pořád neskutečně vtahující. A jakmile dojde na finále s Time of My Life (právem oceněnou Oscarem), propadnout sentimentu je více než těžké. Hříšný tanec možná nepatří mezi ty nejlepší romantické filmy všech dob, rozhodně ovšem patří mezi ty nejoblíbenější. A není se čemu divit. Film, který zároveň dokáže víceméně reflektovat dobu svého vzniku (i přes fakt, že se odehrává v 60. letech a dokáže i z toho lehce těžit) a přesto naplno obstát i po letech a získávat nové várky fanoušků. Neseďte v koutě a nechte se jednou za čas bezpochybnou energií téhle klasiky pohltit.....
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Takovéto typy filmů vůbec nemusím ale zrovna tento mě něčím zaujal a je ve svém žánru špičkový. Dobrá hudba i herci.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Bude-li někdo hledat v tomto filmu něco sofistikovanějšího, nebo se pokoušet o objektivitu, tak se dostane do slepé uličky bez návratu. Jenže je to právě ona kýčovitost, která je prezentována bez jakékoliv nenucenosti a díky tomu působí lehce a přirozeně. Proto se tak můžete nechat unášet rychlým dějem a pohltit skvělou hudbou a rytmem hlavních hrdinů, kteří jsou svůdní a osobití v každém záběru. Jednoduchý, ale funkční film, který po 90 minut baví a nenudí.
Klajnik
Klajnik
8 584 bodů
6
V některých momentech jsem opravdu chtěl dát 4/5. Skvělý soundtreck, kulisy, choreograficky dobře zvládnuté tance a fungující lovestory, která sice občas zavání kýčem, avšak celý film má svižné tempo, takže jsem si kvůli facepalmování neprorazil čelo. Kvůli opravdu předvídatelnému happy endu, kde se rychle všechno dá do pořádku, jsem nucen dát 3/5. Nakonec jsem se ale bavil.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7
Ve své době se mi to líbilo. Teď už ani ne. A rozhodně nemám zájem podívat se na verzi z roku 2017. Ale Patrick Swayze tam byl opravdu pěkný a přitažlivý a hudba rovněž stála za to! Oddechový film pro romantiky.