Hráči

73%
Hráči

Příběh hazardního hráče (Matt Damon), který je postaven před osudovou volbu mezi láskou a hazardem. Příběh studenta práv, který svou nechuť zařadit se do "normální" společnosti kompenzuje geniálním talentem. Mike má totiž neobyčejné kombinační schopnosti a dovede uhodnout, jaké karty mají v ruce jeho partneři v pokeru. Na rozdíl od většiny profesionálních hráčů se ale Mike snaží nepodvádět a v tom se rozchází se svým komplicem, utápějícím se v dluzích (Edward Norton).




xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Zábavný film se skvělými herci, hlavně úžasným Malkovichem. Každopádně závidím Mattu Damonovi karty, co mu chodí - kéž by to odpovídalo realitě :-D
Renfield
Renfield
2 480 bodů
8
Inzerát na ideálního diváka: "Znalost pokeru není nutná, ovšem je výhodou". Partie přeci jen tvoří většinu děje, jsou bezesporu nádherně natočeny a díky "komentáři" hlavního hrdiny, se dost dozví i člověk neznalí. Kamerové jízdy a kroužení kolem stolu jsou úchvatné, přechod na detail tváře hráčů potom přináší ještě více napětí. Výborná hudba vše dokonale doplňuje a dává tu pravou atmosféru. Přesto mám pocit, že kdo zná, prožije ještě více. Potom je tu část druhá, osobní, lehce červavá, nebo spíše červem řádně prolezlá. Postava Červa příběhu dodává jak humor, tak samozřejmě i drama, to především. Říkal jsem si, jak dlouho ještě bude mít Mike pocit dluhu k němu, co všechno ještě přetrpí, uhradí, co všechno ještě bude muset ve svém životě opustit. Edward Norton je v roli Červa fantastický, což ovšem platí i pro Matta Damona, u kterého to díky usedlejšímu Mikeovi možná není tolik znát. Oni herci jsou tu vůbec skutečným trumfem, ve (občas až příliš) vedlejších rolích je tu Martin Landau, Famke Janssen, John Turturro a především jedinečný John Malkovich jako Teddy KGB! On (a samozřejmě i jeho oplatky) dávají finální partii ještě větší herní grády, zkrátka vrchol pokerového filmu jak má být.

Dodatečné informace

Původní název:
Rounders (více)
  • USA Hráči
  • USA Rounders
Premiéra v ČR:
15. 4. 1999
Země původu:
USA
Rozpočet:
12 mil. USD
Tržby:
22,92 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch