Hra bez pravidel

70%
Hra bez pravidel
Film není jen detektivkou, ale spíše gangsterkou, která se odehrává ve dvou obdobích: k vlastnímu zločinu, loupežnému přepadení velkého pražského klenotnictví, došlo před čtyřmi lety, ale případ zůstal neuzavřen a k jeho vyřešení došlo až po těchto čtyřech letech.



pitryx
pitryx
1 262 bodů
6
Velmi dobrý film, až se nechce věřit ,že je náš a že byl natočen v rok před druhou okupací. Děj má švih i napětí, a ačkoli je sem tam trochu bržděn, nemá to na celkový dojem vliv. Na vyšší hodnocení to ale dle mého soudu není, takže když dám co dávám, myslím to v tom lepším smyslu. 301020118741/8748+++++ Naprosto souhlasím s mým asi osm let starým komentářem a jen přidám malý dodatek. Ale jo, trochu akční závěr to vynesl do mírného nadprůměru. Ale i celkově to bylo takové svěží, a pan Kryzánek byl mooooooc dobrý. Tyhle role mu sedí. A ten konec pod vlakem, no toto… Bezva. V tom dějové spádu nikdo nepřemýšlí. Mne například zaujalo, jak rychle čapli Buriana, odkud vůbec věděli, že v tom jede?
Dominikap
Dominikap
436 bodů
8
Velmi zajímavý film. V době, kdy ostatní detektivky byly spíše povídající a málo akční, se tato detektivka vyjímá nejen počtem mrtvých, ale i akčností. Dost odlišná je i v tom, že tehdejší policie zbavila funkce (a zaměstnání)kriminalistu Málka (S. Matyáš), který v sebeobraně zabil zloděje, což poukazuje na jakousi "zaujatost" proti některým lidem.


Dodatečné informace

Původní název:
Hra bez pravidel (více)
  • Československo Hra bez pravidel
  • Československo A Game Without Rules
  • Československo Gra bez regul
  • Československo Juwelenräuber werden gejagt
Premiéra v ČR:
14. 4. 1967
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné