Hotel Modrá hvězda

80%
Hotel Modrá hvězda
Populární herecké trio Nataša Gollová, Oldřich Nový a Adina Mandlová dva roky po Kristianovi (1939) znovu spojilo síly s režisérem Martinem Fričem, aby natočili remake romantické komedie Karla Lamače Zamilovaný hotel (Das verliebte Hotel) z roku 1933. Děj obou filmů se točí okolo titulního hotelu. Ten zdědila sebevědomá a přičinlivá Zuzana (Gollová), které se snaží jednak vzkřísit neprosperující podnik, jednak získat srdce zámožného Vladimíra (Nový), který trpí ve vztahu s elegantní Miladou (Mandlová). Oblíbená prvorepubliková komedie je založena jednak na hereckém souladu hlavních představitelů, kteří dostali velký prostor projevit svůj komediální talent, jednak na důvtipně rozehraném příběhu. Snímek byl v roce 1941 oceněn Cenou města Zlína na Filmových žních, Nataša Gollová pak obdržela národní cenu za herecký výkon. (Národní filmový archiv)



Pete69
Pete69
29 761 bodů
6.5
Dobrý film pro pamětníky. Oldřicha Nového beru jako průměrného, ve své době nadmíru obsazovaného herce, který hrál prakticky pořád dokola to samé. Ale zejména u žen byl oblíbený, to chápu. Raději mám jiné filmy pro pamětníky, tohle se dá ale v klidu a bez následků shlédnout. 65%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Komentář u Hotelu Modré hvězdy jsem záměrně odložil. Ne, že bych nevěděl, co se mi na něm líbí, či mi vadí, ale protože jsem ho nechtěl hanit za to, že v prvních minutách je fantastický, v půlce párkrát drhne a na konci bez váhání skončí. Jenže přesto převažuje spokojenost, u některých momentů jsem se nehorázně bavil a nebýt zkratkovitého zápletkování, asi bych neměl problém jít i výš.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
Krásná česká klasika s Natašou Gollovou a Oldřichem Novým.

Dodatečné informace

Původní název:
Hotel Modrá hvězda (více)
  • Československo Hotel Modrá hvězda
  • Československo Hotel Blauer Stern
  • Československo The Blue Star Hotel
Premiéra v ČR:
29. 8. 1941
Distributor:
Národní filmový archiv
Země původu:
Československo, Česká republika
Čeština:
Hotel Modrá hvězda je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch