Hop - a je tu lidoop

53%
Hop - a je tu lidoop
Plakát traileru

Aladdin po česku aneb filmová komedie o lásce, chamtivosti a džinovi z láhve. To by jeden nevěřil, co se všechno semele kolem jediné láhve. Vyloví ji z řeky rybář Fuksa a prodá vedoucímu hostince Mertovi, který vzápětí zjistí, že její obsah je poněkud neobvyklý. Láhev je totiž příbytkem džina, který chce svého majitele učinit šťastným a jediným slůvkem dokáže splnit každé přání. Merta toho samozřejmě využije k hromadění majetku, stejně jako další vlastník, chamtivý řezník Tureček. Ten se navíc rozhodne každého, kdo se mu jen trochu nelíbí, proměnit v šimpanze. Zázrakem nabité bohatství poznamená také Turečkovu dceru Blanku, což se vůbec nelíbí sympatickému Ondrovi, o kterého dívka stojí víc než o svého nápadníka Viktora, syna "odklizeného" Merty. Její otec má ovšem s Ondrou jiné plány. Chce se mu pomstít za to, že se od něj mládenec nenechal okrást a nastraží mu léčku. Ve zmatku, který tím vyvolá, se však rozbije džinova láhev a ten se pře-stěhuje do jiné. Shodou okolností je to ta, kterou si domů odnese Ondra. Ten se džinem nechá proměnit se štěně a odnést Blance. Může tak být stále s ní, aniž by o tom dívka věděla. Ta se již začíná probouzet ze svého opojení bohatstvím a hledá jiné hodnoty. Zdá se, že džinovo přání učinit svého pána šťastným, se konečně naplní.




Fingon
16 886 bodů
4
Je fascinující, jak znuděným hlasem říká džin Kemr to své Hop...
lamps
lamps
15 156 bodů
5.5
To nízké hodnocení nějak nechápu. Je to sice velká slátanina, ale házet to do odpadu k takovým skvostům jako Troškův Kameňák se mi zdá docela nefér. Už kvůli Josefu Kemrovi, který se role džina zhostil opět na výbornou..
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
3
Ač mám ráda typickou českou klasiku a herce, kteří v tomto filmu hrají, vždycky mi tento film připadal jako taková lepší slátanina.

Dodatečné informace

Původní název:
Hop - a je tu lidoop (více)
  • Československo Hop - a je tu lidoop
  • Československo Hop... and there is Anthropoid
  • Československo Hop - i jest malpolud
  • Československo Hopp...! Und ein Menschenaffe ist da
  • Československo Monkey's Playtime
Premiéra v ČR:
1. 2. 1978
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Hop - a je tu lidoop je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch