Hook

66%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Velké dítě Steven Spielberg si splnil svůj sen a natočil pohádkový příběh o Petru Panovi a o jeho návratu do země Nezemě. S tím vším mu pomohla plejáda známých tváří v čele se skvělým Dustinem Hoffmanem jako kapitánem Hookem. I tak se jedná bohužel o jeden z nejslabších filmů,kterým Spielberg vdechl život. Přílišné moralizování filmu škodí a brzdí ho. Celý film provází krásná hudba od pana Williamse,která se jen tak neoposlouchá a to beru jako velké plus.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Když jsem film viděl prvně, byl to počáteční důvod začít si myslet, že Spielberg není dokonalý. Od té doby jsem postoupil dost na to, abych už byl s jeho značnou nedokonalostí smíření a nabídnul Hookovi příměří v podobě neutrálních tří hvězd.
Fingon
16 886 bodů
8
Hooka mám rád, zvláště úchylného kapitána a jeho dialogy se svým pobočníkem Smeem (nesmíš!).
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Žádný zázrak jsem nečekal, ale přesto mě průměrnost celého snímku trošku zaskočila- rozhodně se jedná o zatím nejslabší Spielbergův film, jaký jsem viděl. Ale přesto bych ho v žádném případě úplně nezavrhoval. Vždyť už jen ústřední hereckou pětici je radost sledovat, především Hoffman a Williams vdechli svým rolím srdce i duši a jen jejich zásluhou vizuální stránka zcela nepřeválcovala tu příběhovou. Spielberg si chtěl evidentně udělat radost a natočil velmi pohodové a veselé dobrodružství, které u mě sice na vyšší hodnocení nedosáhlo, ale vzpomínat na něj budu vždy jen v dobrém.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Pro mně neuvěřitelná pocta chlapci v zelených hadrech ve který je opět neuvěřitelný Hoffman, opět sympatický Williams s dokonalou Spielbergovskou režii. Sice tomu chybí rozjezd ale jakmile se to rozjede těžko byste chtěli víc.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
To jsem viděl jako malý a strašně mě to bralo. Nyní se rád kouknu ještě jednou.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7
Úžasná pohádka o Petru Panovi pod taktovkou Stevena Spielberga. Jedna z mých nejoblíbenějších z dětských let.
saboter
saboter
3 564 bodů
6.5
Slušné zpracování Stevena Spilberga které je pěkné kouzelná a tak začátek je super ale pozdějc film začne upadat a nak se to začne nudit ale pořád suoper a Robie Williems je v hlavni roly super ale od Spielberga jsme čekal víc.
  • herci,kouzelnost,hudba
  • trochu začne pozdejc nudit,trochu popletený příběh
výfuk
výfuk
2 975 bodů
7
Hook je trochu scestný film, než od Stevena známé. Je to spíše takového něco rodinného a Steve chtěl asi splnit dětstké sny, které on v dětství neměl. Poté jsem zjistil, že posledních dvacet minut jsem jako malý viděl mnohokrát, ale nikdy jsem nevěděl odkud. Hook je v podstatě takové pokračování toho co se stalo v původním příběhu. Některé scény trochu zmatené. Kopytem sem, kopytem tam se jedná ho chvalitebný rodinný, či pohádkový film pro děti na svátky, ale z přímého hlediska musím říci, že se Steve šlápl malinko vedle.