Honza málem králem

70%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Honza málem králem je jedna z mých nejmilejších pohádek,kterou si nikdy nenechám o Vánocích ujít. Jirka Korn se s hlavní úlohou dobře popasoval,aby také ne,když měl v zádech takové herecké esa jako pana Kemra a pana Filipovského. Příběh je ten nejtypičtější pro naši zemi - o hloupém Honzovi,který zase tak hloupý nebyl. Svítí,svítí slunce nad hlavou . ...
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Dobrá pohádka. Dokonce mi nevadil ani Jirka Korn, kterého si vážím, jako zpěvákam, tanečníka a šoumena, ale jako herce... příliš ne. Pohodová pohádka, která neomrzí a stala se jedním z klenotů naší pohádkové tvorby. Přirovnal bych jí ale ktakovému rubínu. Je to klenot, ale ne ten z nejlepších. 70%.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6
Ta finální píseň "Svítí, svítí slunce nad hlavou" je opravdu skvělá. Já bych řekla, že nejlepší z celého filmu. Ale Honza v podání Jiřího Korna se mi moc nelíbil. Ani Mařenka Nadi Konvalinkové. Je to taková průměrná pohádka, v níž vyniká Petr Nárožný, Josef Kemr a Zdeněk Dítě. Snad ještě František Filipovský jako král. Jenže když si představím, že by měl Honzu ztvárňovat Luděk Sobota, jak si původně představoval Bořivoj Zeman, zaplaťpánbůh za toho Korna, byť nadabovaného Michalem Pavlatou!!!
kawa
3 388 bodů
8
Již klasická česká pohádka ještě z doby, kdy filmaři uměli natočit dobré pohádky. Film jen trpí nekvalitním filmovým materiálem. Korna daboval v mluvených sekvencích Pavlata.
miza
miza
2 336 bodů
6
Hezká pohádka a skvělý bubeník v podání Josefa Kemra.Klasika.
zuz
zuz
395 bodů
5
Další klasická pohádka,která mě vůbec ,ale vůbec nepřirostla k srdci.Je to možná těma protivnýma vlezlýma písničkami.Jirka Korn se mi v této roli vůbec nelíbil.Další průser je Jorga Kotrbová v roli princezny.Jediné co se mi líbilo a co můžu hodnotit kladně je Naďa Konvalinková.Je to ,ale samozřejmě každého názor.
mamaja
170 bodů
10
The best of.