Honza málem králem

70%
Honza málem králem
Plakát traileru

Honza, nejoblíbenější jméno a postava českých pohádek, se vydává do světa za štěstím. Není to ale hloupý Honza, jak ho líčí některé pohádkové verze. Je to chytrý a veselý mládenec, který má rád lidi a nesnáší nespravedlnost. Netouží po království, ani po princezně a penězích, jen po prostém lidském štěstí..




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Honza málem králem je jedna z mých nejmilejších pohádek,kterou si nikdy nenechám o Vánocích ujít. Jirka Korn se s hlavní úlohou dobře popasoval,aby také ne,když měl v zádech takové herecké esa jako pana Kemra a pana Filipovského. Příběh je ten nejtypičtější pro naši zemi - o hloupém Honzovi,který zase tak hloupý nebyl. Svítí,svítí slunce nad hlavou . ...
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Dobrá pohádka. Dokonce mi nevadil ani Jirka Korn, kterého si vážím, jako zpěvákam, tanečníka a šoumena, ale jako herce... příliš ne. Pohodová pohádka, která neomrzí a stala se jedním z klenotů naší pohádkové tvorby. Přirovnal bych jí ale ktakovému rubínu. Je to klenot, ale ne ten z nejlepších. 70%.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
6
Ta finální píseň "Svítí, svítí slunce nad hlavou" je opravdu skvělá. Já bych řekla, že nejlepší z celého filmu. Ale Honza v podání Jiřího Korna se mi moc nelíbil. Ani Mařenka Nadi Konvalinkové. Je to taková průměrná pohádka, v níž vyniká Petr Nárožný, Josef Kemr a Zdeněk Dítě. Snad ještě František Filipovský jako král. Jenže když si představím, že by měl Honzu ztvárňovat Luděk Sobota, jak si původně představoval Bořivoj Zeman, zaplaťpánbůh za toho Korna, byť nadabovaného Michalem Pavlatou!!!

Dodatečné informace

Původní název:
Honza málem králem (více)
  • Československo Honza málem králem
Premiéra v ČR:
1. 7. 1977
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Honza málem králem je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch