Hledá se táta!

62%
Hledá se táta!
Plakát traileru
Vše začíná ve chvíli, kdy do ústavu přicházejí dva muži. Pan Houdek, který se jde podívat na malého Honzíka Slavatu, nemanželské dítě své kolegyně, které chce adoptovat, a mladý Standa Hurych, který tu nastupuje na místo řidiče. Hezká ošetřovatelka Magda považuje omylem za otce Standu a jeho reakce ji rozzlobí. Když si však paní Houdková vynutí, že k adopci nedojde dřív než bude znám pravý otec dítěte, nabídne se Standa Magdě, že otce vypátrá. Hned se také do nelehkého úkolu pustí. Začíná témeř detektivní pátrání v němž nechybí řada komických zápletek, situací plných zmatků, bláznivá honička s policisty a překvapivé rozuzlení celého případu, samozřejmě s nezbytným "štastným koncem".



Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6
No, je to takový typický film z počátku 60. let. Vladimír Menšík ještě není úplně "typický Menšík", Gabriela Vránová je stále ještě taková unylá, až později se herecky "vybarvila", závěr je přímo "čítankový". Dobrá věc se podařila! Každopádně jako film pro pamětníky to zas tak špatné není. Režisér a scenárista František Daniel zde vlastně míchá dva žánry dohromady, romantický s detektivním. Vyzdvihla bych skvělou kameru Aloise Jiráčka a zajímavý hudební doprovod Wiliama Bukového. Je zajímavé vidět Prahu více než 60 let starou!
kawa
3 388 bodů
8
Oddechový film z kojeneckého prostředí s výborným Vladimírem Menšíkem, který táhne osu celého filmu, na konci se pak objeví opět tehdy populární dvojice Sovák - Brodský, kteří udělají tečku za tímto případem.... Trochu se ta scénka zvrhla, ale je dobrá. Další se snaží více-méně dobře sekundovat. Josef Kemr v maličké roličce se moc neprosadil.

Dodatečné informace

Původní název:
Apát keresünk (více)
  • Hledá se táta!
  • Československo Apát keresünk
  • Československo Hledá se táta
Premiéra v ČR:
29. 12. 1961
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění