Fantom Morrisvillu

80%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Velmi dobrá česká detektivní komedie, či parodie s prvky muzikálu. Neprávem se tomuto snímku dostává v naší televizi málo prostoru a dokola jsou divákovi servírovány "osvědčené fláky". Dobrý scénář a jedno herecké eso vedle druhého. Dobrá podívaná s prvkem tajemna.
avenis
avenis
8 056 bodů
10
Zde není hluchého místa. Celých 89 minut je to jedna nepřetržítý napínavě vtipný sled gagů, chytrých vtipů, přesně vypointovaných pohybů a gest. Matuška sice moc hrát neumí, ale ta píseň v jeho podání je nádhernááááá... Opakovaně si film pouštím, kdykoliv jede a opakovaně se bavím i když to už znám.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Skvělá parodie, v níž se ještě "blýsknul" Oldřich Nový. Typický anglický humor, např.: "Zavražděný byl váš známý?" - "Ne, kuchař." - "I to se člověka dotkne." - "Aby ne, uměl připravit sluky na víně." Fantom Morrisvillu je výborná zábava, natočená s noblesou.
kawa
3 388 bodů
8
Pseudo deketivní příběh jako ze staré Anglie, s tím že hlavní roli odehrál naposledy Oldřich Nový, a to ještě v dvojroli bubeníka a lorda z Morrisvillu. Velmi zajímavý pokus s charismatickým Matuškou, ale další již nedostali ve filmu dostatečný prostor. Stále výborný Marvan, v malé roličce se objevila Nataša Gollová a manželská dvojice Záhorský - Fabiánová. Docela příjemná podívaná přátelů filmů pro pamětníky.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7.5
Klasika české komedie , obsazena hvězdami /Nový , Marvan , Fialová , Matuška/. Lehké , vtipné s písničkami. Staré dobré časy filmu...
Jonák
Jonák
1 659 bodů
8
V souladu s perfektním hereckým obsazení a pěkně napínavou atmosférou, která film po celou dobu stopáže krásně doprovází se jedná o jeden z nejlepších filmů tohoto typu. Má to prvky parodie, komedie, muzikálu a vše do sebe krásně zapadá. Ocenit musím také humor, který film hezky doprovází.
likaklub
46 bodů
9.5
Dosud ne zcela doceněný klenot naší kinematografie z dob, kdy film měl opravdového dramaturga, tvůrci si vyhráli s každou vteřinou děje a s každým slovem dialogů. Plus mistrovské výkony herců s perfektními písničkami. Pan Zeman byl opravdový mistr, který si se spoluscénáristy pro kouzelné dílko vytvořil předem výborné pozice v textu.
  • námět, režie, dialogy, herecké výkony, hudba
  • nic