Eva tropí hlouposti

81%
Eva tropí hlouposti
Eva Norová přijíždí z dívčího penzionátu navštívit svou starou tetu Pa, která má brzy oslavit své narozeniny. Teta odajkživa toužila vlastnit návod na pěstování růže, vyšlechtěné jejím sousedem Záhorským, s nímž však neudržuje přátelský styk. Proto k němu Eva pronikne coby sekretářka, podobně jako její bratr Michal, který je zamilovaný do Elišky, dcery Záhorských. V domě se v přestrojení ocitá také Jiří Kučera, snažící se získat zpět zcizený rodinný šperk. Propukne nebývalý zmatek... Ve výsledku se ale všem zúčastněným podaří dosáhnout kýženého cíle: Jiřímu je vrácen vzácný šperk, Michal se zasnoubí s Eliškou a Eva - pozdě, ale přece - získává návod na pěstování Záhorské růže a ke všemu navíc i lásku Jiřího.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Fantastická komedie s výbornou Natašou Gollovou a Oldřichem Novým. Eva tropí hlouposti je ten typ komedie,která dokáže pobavit všechny generace a to už skoro 80 let. Může za to výborný scénář plný zábavných scén a inteligentního humoru. Výborný Martin Frič za kamerou. Klasika,která nezestárne.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Jeden z mála filmů pro pamětníky, který je rozpustilý a vybočuje z řady. V tomto filmu se mi líbí i Oldřich Nový. Pěkný odpočinkový film. Nataša Gollová je naprosto přirozená a věřím jí každou lumpárnu. Film jsem si prostě oblíbil a dívám se na něj opakovaně.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nevím, proč jsem prvorepublikové Fričoviny nikdy nebral zvlášť vážně. Nějak ve mně nebudí důvěru a zájem. Teď jsem si řekl, že si jich několik oživím. A vykročil jsem levou nohou. V Evě je hodně jednotlivostí, které mě bavily, ale celek mi přišel až moc... "pamětnický". Se všemi negativními konotacemi k tomu výrazu. Takový dojem u zahraniční dobové produkce nemám.


Dodatečné informace

Původní název:
Eva tropí hlouposti (více)
  • Československo Eva tropí hlouposti
  • Československo Eva begaat domheden
  • Československo Eva Fools Around
  • Československo Eva macht Dummheiten
Premiéra v ČR:
10. 11. 1939
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch