Mumie

61%
Mumie
V animovaném dobrodružném filmu Mumie od španělského režiséra Juana Jesúse Garcíi Galochy z produkce Warner Bros. Pictures se vypravíme do Egypta, kde se v útrobách země, nachází 3000 let staré město mumií. Z císařského pověření se princezna Nefer musí provdat za Thuta, ale ani jednomu se do toho nechce: Nefer touží po svobodě a Thut je alergický na závazky. Přání bohů je však nevyhnutelné a Thut si bude muset Nefer vzít za pouhých sedm dní a přinést na svatbu starobylý prsten, který mu věnoval faraon. (Vertical Ent.)



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6
V rámcie EU animované tvorby patří Mumie k tomu lepšímu co za poslední dobu vzniklo. Dobře se na ní kouká a díky sympatickým hlavním hrdinům vůbec nenudí. Ani tentokrát se nazapomnělo na roztomilý element, který je ztvárněn malým krokodýlem. Mumie ničím nevybočuje od konkurence, ba právě naopak si odkaždého bere něco málo, ale ve výsledku to funguje. Příjemná rodinná podívaná.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Lepší zástupce 3D animovaného evropského filmu, kterému chybí fascinující prozkoumávání světa jako u animáků ze světa Pixar či nosnější zápletka, jako animovaná oddechovka přesto slušný zážitek, který i dle reakcí v sále může dětským divákům přivodit pár momentů hlasitého smíchu.... Více zde

Dodatečné informace

Původní název:
Momias (více)
  • Španělsko Mumie
  • Španělsko Momias
  • Španělsko Mummies
Premiéra v ČR:
2. 2. 2023
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
Španělsko
Rozpočet:
12 mil. USD
Tržby:
53,4 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Mumie je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch