Hodně štěstí, pane Veliký

71%
Hodně štěstí, pane Veliký

Nancy (Emma Thompson) za celý svůj život spala jen s vlastním mužem, který navíc v posteli nestál za nic. Když zůstane sama, uvědomí si, že vlastně vůbec netuší, co je dobrý sex. Namísto čtení ženských časopisů a studování odborné literatury se rozhodne pro podstatně rychlejší a jednodušší formu vzdělávání v tomto oboru a objedná si služby zkušeného profesionála. Jenže přesvědčit samu sebe je ta nejtěžší věc na světě, a proto první setkání s panem Velikým v hotelovém pokoji dopadne trochu jinak, než Nancy očekávala. Přesto je jasné, že chce tohoto neskutečně přitažlivého mladého muže vidět znovu, protože si u něj začíná věřit a přestává pochybovat o svých touhách a pocitech. (Forum Film CZ)




Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Když se řekne: "V jednoduchosti je síla" ... vzpomenu si třeba právě na tento film. Snímek o dvou hercích, kterým jejich koncert "naruší" jedna vedlejší postava. Kontroverzní, povrchně hluboký snímek.. oxymóron, který nelze nepoužít. Pěkný výkon Daryla McCormacka a úžasný a odvážný výkon Emmy Thompson, která se odhalila i ve svém věku doslova na kůži a nemá se za co stydět. Za mě jeden z nejzajímavějších filmů roku.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
6
Emma Thopson jako zajíčková experimentátorka... Celý život spí s jedním mužem, který nebyl zrovna autor Kamasutry, a tak si sebou nese tolik sexuální frustrace, že jednoho dne sebere všechnu odvahu, aby si pronajala hotelový pokoj a přizvala si jednoho snaživce, který pro peníze na vysokou udělá cokoli. Ale udělají chybu, jelikož se rozhodnou si svoje setkání několikrát zopakovat a platí, že když s někým trávíte čas, máte nutkání ho poznávat. A tak se z dvou téměř anonymních chodících genitálií postupně orgasmus za orgasmem stávají jakýsi spirituální spojenci... Odvážný snímek, který se nebojí rozvířit pikantnější chutě. Zajímavé ústřední duo, s téměř přirozenou dynamikou, kde asi překvapivě pro mě vede (herecký) zajíček Leo. Střet dvou generací, dvou ztracených lidí, kteří si navzájem pomůží více, než by původně čekali. Dobře zvolená stopáž snímku navíc udržuje celý příběh v tempu, s tím že, mít to tak o 10 minut více sníží se k mírné repetitivnosti. Párkrát jsem se usmál, ale přesto mě to při každém emočnějším sžití s hlavní dvojicí minulo. Nevím, ale točit snímek, ve kterém je sex tolik důležitý a přesto ho vždy odbýt jen řečičkami.. Tady by to chtělo ještě o třídu větší odvahu. 65%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Když mi dáte hned od začátku okouzlující postavy, se kterými bude potěšení trávit filmový čas, nemám žádných námitek. Ta hranice je sice velmi tenká a krom kvality napsaných charakterů stojí i na představitelích daných rolí, ale dostat se na správnou stranu této lajny není nemožné. Tady ovšem ústřední duo funguje v každé jednotlivé rovině tak dokonale, včetně oné chemie mezi nimi, že hned na začátku víte, na které straně barikády se film nachází. Charaktery jsou totiž velmi přesně napsané i zahrané a to dokonce v dramatické rovině (tam možná ještě víc). Proto pokud bych hledal jedno slovo, které vystihuje tento film nejlépe, je to jistě - příjemnost. Na ten film je vážně radost koukat, neboť na rozdíl od jiných filmů, kde se charakterový ark nějak očekává, tak tady jsem ho vyloženě hrdince přál a byla radost tu cestu k jejímu cíli sledovat.


Dodatečné informace

Původní název:
Good Luck to You, Leo Grande (více)
  • Velká Británie Hodně štěstí, pane Veliký
  • Velká Británie Good Luck to You, Leo Grande
Premiéra v ČR:
14. 7. 2022
Distributor:
Forum Film
Země původu:
Velká Británie
Tržby:
7,59 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Hodně štěstí, pane Veliký je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch