Co jsme komu všichni udělali?

67%
Co jsme komu všichni udělali?

Claude a Marie Verneuilovi se vrací. A pochopitelně je s jejich rozvětvenou rodinou čekají zcela nové problémy. Opravdu velké a početné problémy.

Claude a Marie Verneuilovi v prvním filmu provdali i čtvrtou dceru a ve druhém úspěšně udrželi všechny své dcery i jejich rodiny ve Francii. A právě když se jim je podařilo přesvědčit, aby nikam neodjížděli, nečekali, že všichni skončí v jejich malebném Chinonu a budou je mít víceméně pořád za krkem. Za péči a starostlivost se jim dcery i se svými rodinami chtějí odvděčit a využijí k tomu skutečnost, že Claude a Marie slaví čtyřicet let společného života. Začnou pro ně připravovat velkou oslavu v jejich rodinném domě, a protože to musí být oslava opravdu pořádná, pozvou do Francie i rodiče svých manželů. Claude a Marie tak budou muset pod svou střechou přivítat rodiče zeťáků Rachida, Davida, Chaa a Charlese. Tento „rodinný“ sraz slibuje, že bude hodně bohatý na nejrůznější události. Stačí k tomu už jen to, že tyto rodiny jsou z nejrůznějších koutů světa a rozhodně je nespojuje ani stejná víra. Nechte se překvapit a hlavně pobavit.

Christian Clavier se k filmu vyznal slovy: „Philippe de Chauveronovi naprosto důvěřuji, je to vynikající tvůrce, který mou roli vždy skvěle napsal i natočil. Takže když mi řekl, že na mě myslí s dalším filmem, hned jsem věděl, že do toho jdu. A i když někomu nápad na třetí dobrodružství mohl připadat šílený, Philippe velmi dobře věděl, jak tuto sérii rozvinout. Příjezd všech tchánů totiž umožnil udržet svěžest prvního filmu, protože ti teď nahrazují své syny a Claudeovy zetě.“ (CinemArt)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Volné pokračování komedie Co jsem komu udělali? je slušný multikulturní bláznivý kousek. Je znát, že snímek je novější a už si tvůrci nedovolili tolik tvrdých vtípků na jinou kulturu. Nechybí dostatek humorných scén, ale také dosti hlušších míst. Dobré - 60%.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Francouzský režisér a scenárista Philippe de Chauveron zažil úspěch díky snímku Co jsme komu udělali? K jeho realizaci ho inspiroval novinový článek o tom, že ve Francii je 20% procent manželství tvořeno z partnerů, kteří jsou jiné etnického původu či náboženského příslušenství. Na úspěšnou komedii z roku 2014 v roce 2019 navázalo pokračování s názvem Co jsme komu zase udělali? Nyní byl poté čas na zakončení trilogie, které tentokrát nese název Co jsme komu všichni udělali? A jak nastavit vyšší laťku? Jednoduše, ke všem kontroverzním tchánům se tentokrát přidají i jejich rodiče. Je ovšem díky tomu i tentokrát o zábavu postaráno? Co jsme komu všichni udělali? jde dost možná vnímat jako vyvrcholení jedné z nejvíce sluníčkářských trilogií všech dob. Samotný námět na papíře mohl od prvního dílu evokovat ke zajímavým konfrontacím kultur a náboženství, vždy se ovšem sázelo především na humor. A ani napotřetí se nic nemění. Zajímavé motivy o tom, že by měl Ježíše v divadelní hře hrát nově černoch či konfrontace muslima a Žida tak slouží především jako komediální stavidla, ambicemi ohledně nějakých sociálních komentářů se od samotného počátku očividně nikam dvakrát nemíří. Stěžejní je ovšem tak fakt, že je humor i do třetice poměrně vtipný. I přesto, že přeci jen tak trochu koketuje s rasismem a xenofobií a ne každému tento humor přiroste vyloženě k srdci. Třetí díl se nemůže obejít bez pocitu toho, že se tady servíruje přeci jen tak trochu nastavované kaše. Většina nastavených příběhových linek se vydává v podstatě očekávaným směrem, některé poté víceméně nemají dohru vůbec. Snadno vyvstane pocit, že i když je třetí díl pořád zábavná oddechová zábava, nejlepší by bylo se sérii již dál nepokračovat. Třetí díl se přesto vyhýbá nevkusu a vyložené urážce. Epizodkami vystavěný příběh v součtu dochází k smysluplnému vyvrcholení. Přeci jen se dá ovšem říct, že některé epizody skutečně nikam nevedou a především podzápletka o jisté postavě, která začíná kopat do zelí jedné z manželských dvojic ve finále působí čistě navíc, čistě k vytvoření nějakému tomu konfliktu. I tentokrát je třetí díl řemeslně neurážející, v jistých momentech je dokonce v rámci možností docela kreativní. Háček tak přeci jen spočívá v přílišné předvídatelnosti a absenci nějakého pořádnějšího ústředního konfliktu. Ten v předchozích dvou částech přeci jen fungoval o poznání funkčněji. Pokud ovšem divák od Co jsme komu všichni udělali? nečeká nic víc a míň než neurážející odpočinkovou zábavu, zklamán z kina jednoduše neodejde. Vyvrcholení sluníčkářské trilogie, která byla po celou svou existenci přeci jen pořád příliš opatrná. Ani třetí díl neurazí a v několika momentech je opravdu zábavný, koncept se ovšem přeci jen zdá být po třech dílech vyčerpaný.....
Quokam
Quokam
18 bodů
7
Neni to nejhorsi, ale jednicka zustala nedobyta. Jo, skvely situacni humor, jen tech postav uz tam bylo preci jenom trosku az moc - rodice, ctyri dcery, ctyri zetacci, osm dalsich rodicu, knez a pak nejvetsi omyl filmu Helmut, jehoz milostne vzplanuti nevyznivalo verohodne, ba ani komicky. 20 vicemene hlavnich postav preci jenom komedie jen tak neunese. 7.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Qu'est-ce qu'on a tous fait au Bon Dieu? (více)
  • Francie Co jsme komu všichni udělali?
  • Francie Qu'est-ce qu'on a tous fait au Bon Dieu?
Premiéra v ČR:
19. 5. 2022
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Francie
Rozpočet:
22 mil. USD
Čeština:
Co jsme komu všichni udělali? je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Co jsme komu všichni udělali?


Podobné


Powered byJustWatch