Interceptor

48%
Interceptor

Na USA míří jaderné rakety a na odlehlou základnu protiraketového systému vtrhne skupina útočníků. Naštěstí je tu armádní důstojnice JJ Collins (Elsa Pataky), která základně velí a s níž padouši nepočítali.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
1
Tak nám Netflix tentokrát nadělil popcornové akční rošambo snažící se dostat mezi slavné nejrůznější filmové verze o smrtonosné pasti, a to dle feministického pohledu. A očekávaně z toho vznikla feministická parodie na všechno. Feministické představy o působení kapitánky v armádě má co dělat víc z anarchií než s vojenskou disciplínou. To je zřejmě to jediné, co jí, na vojenské akademii, nenaučili. Ajo, ona byla svým nadřízeným sexuálně zneužita. A proto se všude, kde se objeví, ke každému chová, bez ohledu na vojenské hodnosti, nadřazeně, drze a bez respektu. V realismu by byla z armády okamžitě vyhozena. Netflixovská ženská hrdinka, že se prý stává terčem kvůli určitým faktorům, ale vytrvale překonává diskriminaci. No jasně. Proto takový malý ženský střízlík hravě v souboji zvládne hromotluka z daleko větší váhové kategorie. Skuteční zápasníci v ringu museli prasknout smíchy. Stejně jako my diváci, když hned na začátku sundá vojenskou košili a začne dělat nepřemožitelnou drsňačku v bílém tílku alá Bruce Willis. Chování oněch teroristů je také jak z pomocné školy. Ti by snad nedokázali vykrást ani obchod s potravinami. Feministická politika, ne o vyrovnání se mužům, ale přímo o nadřazenosti nad nimi, tímto opět dosáhla jen naprostého zesměšnění. Coby nízkorozpočtový videofilm z přelomu osmdesátých a devadesátých let by se to mezi ostatními ztratilo, ale v dnešní době? Naprostá filmová katastrofa. Například Cynthia Rothrock ve své době také neměla zrovna filmové pecky, ale v porovnání s Elsou Pataky byla v akčních scénách daleko uvěřitelnější.
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
2
Tak už jsem to psal. Netflix dokáže zprostředkovat dobrou zábavu. Bohužel, jím produkované filmy jsou většinou hrůza. Dobrá, koukat se na tento film v 80. letech jako nadšený puberťák, nebyl bych patrně tak zklamán. ALE V ROCE 2022? CO TO JE? Tento film nesahá "Přepadení v Pacifiku" ani po podrážku. Je mi doopravdy líto Elsy Pataky, která se doopravdy snažila, a proto tomuto filmu dám těch 20 procent. Bez ní by to byla jen hrůzná s....a!.
avenis
avenis
8 145 bodů
2
Ou maj gááád!! Taková americká šílenost... " ...A čemu tím prospějete...?" chtělo se mi zařvat. Dalšímu vrstvení strachu z jaderných hlavic? Dalšímu posilování přesvědčení, že stačí stisknout jeden malý čudlík a všechno bude záviset na jednom, maximálně na dvou neohrožených hrdinech? Ježíši, tohle opravdu byl velký přehmat, když jsem si to pustila. Ženská, která se rve jak vzteklej pitbull a to všechno okolo, jedno klišé za druhým, no za to půjdu klečet na hrách. A proč tam probůh vlezl Thor, maskovaný jako poručík Dan? To už fakt nedávám... Ááááha, oni jsou v reálu manželé. Tož to ja. (8.6.2022)

Dodatečné informace

Původní název:
Interceptor (více)
  • USA Interceptor
Premiéra v ČR:
3. 6. 2022
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch