Ecce Homo Homolka

82%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4.5
Tomuto filmu a vlastně celé trilogii jsem nikdy nepřišel na chuť. To vesanství šlo z filmu cítit jako z týden nemytých nohou,ale mne tento typ humor nebyl moc po chuti. Josef Šebánek jenž se chopil hlavní role působí nejdůvěryhodněji což je možná i dané tím,že to žádný herec není.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6
Homolkovi mě nechali vždy chladným. Na mě je ta rodinka a až moc buranská a vlastně na mě působí depresivně. Jen ten děda je klasik.. Tento díl navíc považuji za nejméně povedený... Homolkovi jsou oblíbení právě proto, že se má všeobecně zato, že takto vypadal typický jednoduchý "čecháček" a každý si říkal, jak je na tom proti nim dobře :)
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Ten úvod v lese je parádní, pak v bytě už to začne trochu drhnout a ani hlášky starého Homolky to nezachrání. Ale na to, jaký jsem měl z filmu strach, to vlastně bylo pořád dobré.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Tahle rodinka nemá chybu. Prostě přirozená.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Jak mám výhrady vůči nové československé vlně, tady je paradoxně nemám. Kuriozita, která v satiricky podaném hávu vtipně a zároveň zhnuseně ukazuje, jací jsou Češi národ, je i po letech stále aktuální a ukázková. Ten film je vlastně vtipný a smutný zároveň, protože to zrcadlo ukazuje na můj vkus až moc věrně.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
10
Z celé Papouškovy trilogie je tento film nejlepší. Mohu ho vidět pořád dokola, ačkoliv už ho znám téměř nazpaměť. Když jsem v lese, vždycky vykřikuji: "To je chrááám!!!" Je to skutečná perla české (vlastně československé) kinematografie, která absolutně nemá chybu!!! Komedie s nesmrtelnými hláškami a vynikajícími hereckými výkony. A perfektně vykreslená česká povaha! Úplně psychologická komedie! Hláška "Ludvo, jestli si ten fotbal neprosadíš - tak seš u mě mrtvej Homolka" vyloženě zlidověla!
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
4.5
Tenhle styl humoru mi zrovna nic neříká, ale myslím, že by to měl vidět každý, aby poznal skutečnou tvář českých rodin...
pantak
pantak
3 367 bodů
10
Tenhle film nepotřebuje žádný kometář.Stačí říct,že se prostě neomrzí.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
10
Třetí díl mi byl nabídnut několikrát, ale první nikdy... a tak jsem to viděl. Byla mi nabídnuta kvalitní a netypická česká komedie. Je typická svým humorem, ale zápletky z této komedie nemůžeme vídat často. Takže... jsem rád, že po méně dobré trojce se mi nabídlo toto.
Martrix
Martrix
2 581 bodů
9
Přes třicet let jsem se Homolkům vyhýbal a skoro si říkám, že jsem udělal dobře. Aby se k vám dostalo úplně všechno co tento film nabízí, měli by jste mít totiž něco odžito. Měli by jste vědět co obnáší dlouholeté manželství a co obnáší rodičovství...minimálně z role pozorovatele. Pokud ne, dostane jen komedii o tom, jak proběhl víkend v jedné praštěné, nepříliš inteligentní rodině. Já tam k tomu všemu viděl silné rodinné drama, odehrávající se mezi čtyřmi nešťastníky, kteři bez sebe nemohou být, ale velmi často by to chtěli. Lidi, kteří vedle sebe přežívají a naději vidí jen ve dvou šikovných klucích, které si parádně vystřihli bratři Formanovi. V posledních minutách filmu na mě dýchnul smutek, protože podobné rodinné modely nebyly vůbec žádnou zvláštností. Nějakým zázrakem, kdysi takové spolky držely pohromadě...dnes v době snadných rozvodů, je to rarita. Pokud jste mladší generace...ještě před dvaceti lety to nebyl takový extrém, jak by se vám mohlo zdát...genialta scénáře J. Papouška spočívá v až děsivě realisticky zachyceném neštěstí, kterému se v první chvíli můžete smát, protože je to ze života a vlastně je většina z toho malichernost. Empatickým lidem ale dojde, že je to vlastně existencionální tragikomedie. Herecký a scénáristický koncert a za mě jsou Homolkovi stejný filmařský klenot, jako ranná Formanova tvorba.