Ecce Homo Homolka

82%
Ecce Homo Homolka
Manželé Ludva a Heduš Homolkovi žijí se svými kluky-dvojčaty a Ludvovými rodiči v pražském bytě. V neděli všichni společně vyrazí na výlet do přírody, aby si užili zdravého vzduchu. Suverénní děda, starostlivá, leč nekompromisní babi, poněkud ušlápnutý Ludva s nespokojenou Heduš a zvídavými dvojčaty si ale moc užít nedokážou. Celý den je snůškou malicherných sporů a hádek, které jako by k jejich životům neodmyslitelně patřily. Ironická komedie má silný satiricko-kritický podtext. Můžeme se Homolkovým smát, ale zároveň nás při tom smíchu trochu mrazí...



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4.5
Tomuto filmu a vlastně celé trilogii jsem nikdy nepřišel na chuť. To vesanství šlo z filmu cítit jako z týden nemytých nohou,ale mne tento typ humor nebyl moc po chuti. Josef Šebánek jenž se chopil hlavní role působí nejdůvěryhodněji což je možná i dané tím,že to žádný herec není.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6
Homolkovi mě nechali vždy chladným. Na mě je ta rodinka a až moc buranská a vlastně na mě působí depresivně. Jen ten děda je klasik.. Tento díl navíc považuji za nejméně povedený... Homolkovi jsou oblíbení právě proto, že se má všeobecně zato, že takto vypadal typický jednoduchý "čecháček" a každý si říkal, jak je na tom proti nim dobře :)
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Ten úvod v lese je parádní, pak v bytě už to začne trochu drhnout a ani hlášky starého Homolky to nezachrání. Ale na to, jaký jsem měl z filmu strach, to vlastně bylo pořád dobré.


Dodatečné informace

Původní název:
Ecce Homo Homolka (více)
  • Československo Ecce Homo Homolka
  • Československo Behold Homolka
  • Československo Ecce homo Homolka
Premiéra v ČR:
8. 3. 1970
Distributor:
Národní filmový archiv
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Ecce Homo Homolka


Podobné


Powered byJustWatch