Hranice lásky

54%
Hranice lásky
Hana (Hana Vagnerová) má pocit, že její vztah s přítelem Petrem (Matyáš Řezníček) začíná být až příliš monotónní. Ráda by ho tedy oživila a začne s Petrem sdílet své erotické představy a tajné sny. Od rozhovorů je pak už jen krůček k činům. Společně začínají zkoumat hranice své intimity, zážitky s jinými partnery i meze, kam až jsou ochotní zajít. Experiment se totiž může rychle vymknout kontrole...



Recenze: Hranice lásky

Kinobox.cz
60%

Spoustě dialogů nechybí uvěřitelnost a herci se snaží, ačkoli nedokážou zakrýt to, že jejich charaktery okupují dávno známé a nijak šokující teritorium. Téma mimomanželského sexu ostatně rozvinula třeba Svatá čtveřice a nástrahy lidské přitažlivosti poutavěji rozebral třeba loňský Nejhorší člověk na světě, popřípadě i mistrovské dílo Stanleyho Kubricka Eyes Wide Shut, které sexu dokázalo vtisknout enigmatickou, nikoli jen povrchně provokativní povahu.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Zajímavý snímek s mrazivým tématem. Chápu, že takto někteří lidé žijí, já jsem z jiného těsta. Jak to může dopadnout, když pár začne experimentovat a natvrdo řečeno kámen p..á cihlu. Snímek mě naplnil zhnusením, napětím, lítostí.. každopádně ve mě nechal silný dojem a dostavily se silné emoce. Chválím.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
4
Čekal jsem, ani nevím proč, procedurálnější studii možností moderních lidských vztahů, místo toho jsem dostal cudně nasnímanou moralitku jak z románů 19. století o tom, jak muž neschopný udržet na uzdě nekontrolovatelnou sexualitu své ženy přijde o jinak ideální vztah. A je z toho fakt smutný, dokud na něj neskočí o deset let mladší manic pixie dream girl, která ho PROSTĚ CHCE. Jsem veskrze zklamaný, protože tenhle scénář bych čekal od Hřebejka s Jarchovským. Wiński má nepopiratelný režijní cit a umí vystavět scény, ale rozhodně největší zklamání Varů.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Do velké míry jde vlastně Hranici lásky vnímat jako studii partnerské krize a snahy vymanit se stereotypům, která ovšem vždy nemusí dopadnout dvakrát ideálně. Tomasz Wiński s komplikovaným tématem pracuje důstojně, kdy by sice výsledek mohl být ještě o poznání komplexnější a především ve finále by mohl jít ještě více na sílu, jde ovšem pořád o slušnou vztahovou analýzu, která se minimálně v českém filmovém rybníčku jeví neokoukaně, zajímavě i uvědoměle.... více zde

Dodatečné informace

Premiéra v ČR:
3. 11. 2022
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
15+
Čeština:
Hranice lásky je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné