Šťastný nový rok 2: Dobro došli

32%
Šťastný nový rok 2: Dobro došli
Příběh je volným pokračováním úspěšného filmu Šťastný nový rok. Začíná na Silvestra, kdy Marek (Ján Koleník) požádá Hanu (Táňa Pauhofová) o ruku. Její souhlas rozpoutá bláznivý kolotoč událostí, které předcházejí jejich svatbě v nádherném prostředí u „československého“ moře v Chorvatsku. Trojice Haniných kamarádek (Antónia Lišková, Zuzana Norisová, Gabriela Marcinková) a jejich rodiny znovu vnášejí do zdánlivě jednoduché přípravy svatby dobrodružství, napětí, zábavu a někdy i drama. Zatímco jedna z nich je momentálně bez partnera, druhá má okolo sebe hned dva soupeřící soky, a třetí manžela, který svou bezstarostností už doopravdy překračuje všechny hranice (v tomto případě dokonce hranice Schengenu). Všichni v podstatě nevědomky dělají všechno pro to, aby zamilované dvojici svatbu zkomplikovali, nebo je vlastním příkladem odradili, až natolik, že k ní skoro ani nedojde… (Falcon)



Mikik4444
3 909 bodů
5
No teda, nic moc, docela tragédie. Jediné co se mi líbilo byl skupinový tanec na konci filmu …
Jonák
Jonák
1 659 bodů
3
Toto bylo strašný, opravdu. Ještě jsem si u "prvního dílu" říkal, že to na poměry českých komedií vůbec špatné nebylo a vcelku se mi to i líbilo. Nicméně, v tomto "pokračování" chybí to jediné, co se mi právě líbilo (tj. vtipné scény, zajímavé postavy a vcelku pohodový dojem) a naopak vše se zde točí právě kolem ubohého klišé každé scény, nulovou originalitou a nápaditostí a opravdu ani jednou vtipnou scénou.

Takže, film jako takový hodnotím 3/10, body strhávám především za to, že film Šťastný nový rok mohla být klidně vcelku ok česká komedie (což inu stále je), ale takto bylo naprosto zbytečně udělané "pokračování". Pokračování bych ovšem ani tak nebral nějak vážně, postavy mi přišli jako vyměněný a o nějaké jiné návaznosti (až na tu základní) zde řeč také není. Zkrátka tato hodina a půl je opravdu o ničem, chybí snad všechny existující prvky komedie - žádné vtipné scény, scénář tak primitivní, až mi zůstává stát rozum nad tím jak z tohodle vůbec mohl vzniknout film a celý příběh a atmosféra působí zbytečně uměle.
  • Snad jen dobrý výběr hudby ke scénám (stejně tak jako v "prvním díle")
  • Naprosto zbytečné pokračování celkem ok komedie
  • Vše dobré z "prvního dílu" zde není, a naopak vše špatné je zde rozmazáno po celou délku stopáže
  • Vše působí velmi uměle až mám chvíli pocit, že dělají z diváka uplného idiota

Dodatečné informace

Původní název:
Šťastný nový rok 2: Dobro došli (více)
  • Slovensko Šťastný nový rok 2: Dobro došli
Premiéra v ČR:
30. 12. 2021
Distributor:
Falcon
Země původu:
Slovensko, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch