Buko

67%
Buko
Jarmila se pro smrti muže rozhoduje, co se svým dosavadním životem. Buď ho dožije, tak jako doposud, ovšem bez životního partnera, nebo zkusí začít novou životní kapitolu. K překvapení všech se rozhodne pro druhou možnost a přestěhuje se na chalupu do Máchova kraje, kde to měl její manžel rád. Ten jí navíc ve své závěti odkázal vysloužilého cirkusového koně Buka, což by nebylo tak zlé, kdyby se ovšem Jarmila nebála koní. S pomocí sousedů se ale rozhodně tento strach překonat a najít v Bukovi nového partnera do nepohody.


Scénář:

Recenze: Buko

Kinobox.cz
70%

Kvůli pomalejšímu tempu, náročným tématům a záměrné nedoslovnosti se tedy rozhodně nejedná o film pro každého. Pravděpodobně především mladší generace se u něj budou znuděně ošívat; dostatek vnímavých diváků a divaček by si však tohle nevtíravé a důsledně neokázalé drama mohlo vychutnat.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Nenáročná podívaná o koni, který osvěžil životy pár lidem. Herecké výkony nic moc, zajímavou roli měla Martha Issová, která za ní dostala Českého Lva, ale že by to byl její velký výkon si nemyslím, odehrála lepší. Rodinná podívaná, která neurazí, ale rozhodně mě nenadchla.
avenis
avenis
8 145 bodů
7
Dlouho mi vadila vnitřní nervozita Anny Cónové, která na mě z obrazovky přeskakovala. A pokřikování Petry Špalkové to ještě umocňovalo, takže rozjezd byl poznamenán negativním vnímáním. Pak to začala pomalu vyrovnávat Martha Issová, jejíž postava autistické Terezy je výborně napsaná i zahraná. No při závěrečných titulcích jsem si celkem oddechla. Nevím, jestli se k filmu ještě někdy vrátím...
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
7
Mile pozitivní film s kvalitními hereckými výkony, a to jak hlavní protagonistka, tak zvláště pak Martha Issová. Sladkobolný příběh pro starší. Škoda rozvleklého tempa hlavně v první části. Všímala jsem si snahy o poetické ztvárnění, přesto jsem se dívala na hodinky častěji, než bych považovala za nutné. Mezi českými komediemi jistě o řád výše, než jsou různé ženy na hraně já nevím čeho. Nellis se nevysmívá, nepoužívá podbízivé stereotypy. Velmi laskavý film, který ale nevleze pod kůži a netrhá emoce.

Dodatečné informace

Původní název:
Buko (více)
  • Česká republika Buko
Premiéra v ČR:
29. 9. 2022
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika

Podobné


Powered byJustWatch