Přání k narozeninám

65%
Přání k narozeninám
Babička Libuše má šedesáté páté narozeniny a už se moc těší, až se sejde celá rodina. Jenže letos její syn Petr nepřijede, protože chce strávit tento den s přítelem Lukášem, který má narozeniny ve stejný den jako jeho matka. Petr ani po pěti letech ještě nesebral odvahu, aby všem svého Lukáše představil. Proto předstírá nemoc a z oslavy se omluví. Jenže Líba se nehodlá své oslavy vzdát a přijede s celou rodinou i s třípatrovám dortem k Petrovi do jeho domku. Petr v panice zaimprovizuje a Lukáše vydává za kolegu z práce a jeho sestru Veroniku za svou přítelkyni. Když se ztratí Veroničina dvojčata, oslava nabírá úplně jiný směr.



Recenze: Přání k narozeninám

Kinobox.cz
30%

Nepřehledné množství postav, zmatené přesuny a absence dramaturgie činí z Přání k narozeninám film, který rozhodně svými kvalitami neobohatí rodinný žánr. Na druhou stranu však není ani natolik mimo či crazy, abychom si ho později připomínali. Pozitivně z něj trčí herci jako Jaroslav Dušek, Eva Holubová či Jaroslav Plesl, kterým zjevně autoři psali jednotlivé výstupy buď na tělo, případně je pilovali společně během závěrečných příprav na natáčení.


avenis
avenis
8 067 bodů
5
"Honzíkůůů! Klárkóóó!" Neposlušná děcka dokonale zapadají do této bláznivé rodiny, která pobíhá po Brně a vzápětí jede auty přes Prahu. Asi nějaký paralelní svět v jiném vesmíru. Gay se bojí přiznat rodině, že je na kluky a umíněná babička vezme zbytek rodiny a jede slavit. A pak se to sype jako řada dominových kostek. No, místy to vtipné je, ale bohužel, zapadá to do řady stejně blbých komedií, kterých se momentálně točí spousty. Potěšil mě jen pohled na brněnský Červený kostel, na "Cáru", JAMU a "Besec", Kapucíny a další brněnská známá místa.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6
Eva Holubová dobrá jako vždycky. Ale jinak celkem slabota! Gayové, módní téma dnešní doby, ztracená děcka, docela nepřehledná spousta různých postav, no taková běžná česká komedie, jaké se teď točí. Něco i vtipného, ale jinak scénář nic moc. Je to taková komedie, při které se dá třeba žehlit nebo luštit sudoku, ... Není to film, který by bylo potřeba sledovat s očima upnutýma na obrazovku. Kdepak jsou ty české komedie jako byla "Vesnička má středisková", "Na samotě u lesa", "Marečku, podejte mi pero", atd , atd., atd., atd. Ale zaujala mě ta rybí dodávka, která měla vzadu i ocasní ploutev! Koho to asi napadlo?! :-)
Jonák
Jonák
1 659 bodů
5
Čekal jsem to lepší... Děj - příběh je zde, tak jak jsme už bohužel u českých komedií zvyklý opravdu o ničem. Vše se točí okolo rodinky a následně malých problému v den oslavy babičky, jenže tato problémová koule se začne lhaním nabalovat tak, že se ve výsledku celá rodina objeví v dodávce ve tvaru ryby a hledají ztracené děti. Příběh tedy místy fakt absurdní, jen škoda, že ne vtipný. Ze začátku mě z dětí bavila Klárka svými vtipnými poznatky, ke konci filmu syn Karel (vlastník ryba-automobilu) také jeho vtipnými dodatky. Samozřejmě šťastný konec nesmí chybět, ale ani ten mě neutvrdil v tom, že bych se na film chtěl ještě někdy podívat.
  • Průměrná česká komedie


Dodatečné informace

Původní název:
Přání k narozeninám (více)
  • Česká republika Přání k narozeninám
Premiéra v ČR:
19. 1. 2023
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch