Pánský klub

43%
Pánský klub
Terapie pro „eroticky závislé“ svede dohromady naprosto nesourodou pětici. Sympatický a nesmělý učitel Cyril (Jiří Mádl) se obává svých lechtivých představ o studentkách. Neomalený erotoman a notorický záletník Eda (Milan Šteindler) si stále dokazuje svoji mužnost. Mladý ajťák Martin (Martin Leták) se prezentuje jako velký milovník, ale jeho vystupování budí spíše rozpaky. Postarší scenárista Přemek (Bolek Polívka) by se rád ubránil svodům své dlouholeté múzy, zatímco vyhořelý rocker Gigi (Zdeněk Žák) už má to nejlepší očividně dávno za sebou… Nebo ne? Sezení výstředních účastníků probíhají pod taktovkou atraktivní, ale nepříliš zkušené psycholožky Lindy (Kristýna Hrušínská), které se terapie brzy vymkne z rukou. Otěže přebírají samotní „klienti“, setkání nabírají nečekaný spád a rozjíždí se svižná mozaika neuvěřitelných příběhů. Komedie o lásce a jejích podobách a o tom, že nikdy není pozdě pokusit se něco napravit. Stejnojmenná hra filmově debutujícího režiséra Matěje Balcara uvedená v Divadle Na Jezerce se stala diváckým hitem. (4press)



Recenze: Pánský klub

Kinobox.cz
0%

Je hezké, že Balcar dovolil alespoň jedné manželce svého muže nakonec nenávratně opustit, ale to bylo v situaci tak extrémní, že je předně nepochopitelné, proč to neudělala před mnoha lety. Opět se vracíme k tomu, že situace jsou vystavěné zpětně podle zamýšlené pointy, tvůrci ale postrádají schopnost k ní smysluplně dojít.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
0
Strašidelný film. Další z mnoha chcípáckých elegií, kde zlé a odporné postavy požadují štěstí. Tísnivý a bolestivý zážitek, po kterém se cítím fyzicky špinavý.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
2
S divadelními převedeními na filmové plátno je to docela složité, protože i přes funkční námět na jevišti jde v případě adaptace filmové o zcela jiný vztah s divákem. Může úspešné představení mít i svůj kvalitní film? To jistě ano, ale tohle určitě není ten případ. Nevím, jak vypadá Pánský klub na jevišti, ale vzhledem k podobné paletě herců se to nakonec nebude tolik lišit. Herecké obsazení bylo trošku vyšperkováno a patřičně nahrazeno o větší česká jména. Nejvýraznější změnou je Jirka Mádl, který tyhle šišlaly hraje s již pravidelně. Vedle něj upoutá i Kristýna Hrušínská, ze které tvůrci díky hot outfitu a evokující kameře vytáhli maximum, tedy dobře se na ni dívá, ale stejně nic nepředvede. Tedy spojit dvě nejzajímavější figurky příběhu se sice postará o vyhnutí se kvalitativní kulce, ale pořád jde jen o procházku filmových romantických klišé. Tak a tady chvála končí... Film je sám o sobě naprostá tragédie, jehož zhlédnutí nemůže potěšit téměr nikoho. Nevtipná komedie plná tolika vyloženě trapných situací a jako celek kompletně odtžen od reality. Má to naštěstí jen střízlivou stopáž, na jejímž konci dostáváme hořkosladký konec postav a příběhu na nichž mi absolutně nezáleží. Děs! 20%
avenis
avenis
8 077 bodů
6
Navzdory negativním hodnocením, film jsem si pustila, protože spoléhám na vlastní úsudek. Takže anatomie mužské sexuality vypodložená Hrušínského klanem. Když anatomie, tak teda pořádná. Napřed tedy celkové zhodnocení. Režisér je ještě mlád, přesto se mu podařilo celkem trefně vyjádřit podstatu mužského světa napříč věkovými dekádami. Mladej "callcentrista" maskuje svou zamilovanost a nejistotu jak jen může, učitel v sobě dusí přirozenost a pomáhá si zodpovědností, pupkatý cyklomachr sází na otevřenou přirozenost, rocker se cpe viagrou a vlastně neví, jestli je či není gay a stařík má výčitky vůči mrtvé manželce a proto se brání novému soužití s ženou, která se jeví naprosto ideálně. Uff... Ostatní postavy jsou už tak nějak navíc. Kámoši a hlavně rodina. Kristýna Hrušínská je naprosto tuctová herečka a nemít TOHO otce a TU matku, neprorazila by ani omylem. Nemá hlas, nemá talent, nemá vzhled. Není divácky atraktivní. Je jenom Hrušínská. Jak dlouho ještě bude Jan Hrušínský parazitovat na slavném jménu a snažit se se sponzory provozovat své divadlo?


Dodatečné informace

Původní název:
Pánský klub (více)
  • Česká republika Pánský klub
  • Česká republika Pánsky klub
Premiéra v ČR:
2. 6. 2022
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch