Prolomit hranice: Naše planeta je věda

78%
Prolomit hranice: Naše planeta je věda
Plakát traileru

David Attenborough a vědec Johan Rockström rozebírají kolaps biodiverzity naší planety a ukazují, jak by mohla být tato krize odvrácena. 



Režie:

Recenze: Prolomit hranice: Naše planeta je věda

Kinobox.cz
70%

Prolomit hranice: Naše planeta je věda zcela jasně a přehledně sděluje výsledky vědeckých výzkumů za několik posledních let. Dokument tedy není tím, na co jsou diváci od týmu kolem David Attenborougha zvyklí, barevné a úžasné záběry přírody tu nečekejte. Rozhodující jsou tu výpovědi vědců z celého světa, kteří zcela jasně a přehledně hovoří o problémech, kterým budeme v budoucnosti čelit, jestli nezačneme řešit životní prostředí. Jednotlivé rozhovory s odborníky z celého světa prokládají záběry ze zasažených oblastí. Zhruba hodinový dokument je rozdělen do devíti částí, které se věnují konkrétním problémům životního prostředí - tedy jakýmsi devíti pilířům, na nichž stojí stabilita naší planety. Jakmile se některý z nich zhroutí a my překročíme kritickou hranici příslušné zóny, nebude již cesty zpět. To vše je náležitě graficky ukázáno, včetně toho, jak jsou jednotlivé sekce závislé na sobě navzájem. Naší planetě hrozí kolaps a je třeba začít jednat zodpovědně a uvědomit si, že pokud zničíme přírodu, zničíme i sami sebe.


Pete69
Pete69
29 308 bodů
8.5
Moc pěkný dokument.. za fenomenálním o rok starším dokumentem podobného ražení ( Život na naší planetě ) však trošku zaostává. Je zajímavé se podívat na vědecké propočty, či simulace, které nám ukazují, jak daleko jsme před sebezničením. O tom, jak přesné jsou tyto názory, které se zkoumají desetiletí a naše planeta se přeci jen vyvíjí pár miliard let přesné, nechám na názoru každého diváka. Mě se líbilo zpracování, naléhavost s jakou David Atttenborough apeluje na lidstvo a vizuální stránka.. pěkné.
Mikik4444
3 886 bodů
10
Klidně bych dal 1000%

Dodatečné informace

Původní název:
Breaking Boundaries: The Science of Our Planet (více)
  • USA Prolomit hranice: Naše planeta je věda
  • USA Breaking Boundaries: The Science of Our Planet
Premiéra v ČR:
4. 6. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch