Grand Prix

57%
Grand Prix
Přestože jsou bratři Emil a Roman naprosto odlišní, což je nejvíce vidět na jejich způsobu života, neboť Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku Ivetu, zatímco Emil je horlivý milovník pořádku. Autodílnu v centru má vypiplanou do nejmenšího detailu a o autech ví skoro všechno. Něco společného mají – sen dostat se na závody Formule 1. Takže když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, je jasné že si tuto příležitost nenechají ujít.  Jejich výlet za snem se brzy změní v divokou jízdu napříč Evropou, zvláště poté, co se k nim připojí Štětka, Romanův kamarád a velký magnet na problémy...



Recenze: Grand Prix

Kinobox.cz
40%

Prušinovský si tedy troufá měnit úroveň nadsázky a rozšafnosti napříč filmem, což mu umožňuje exhibovat dramatický i komediální talent. Bohužel ale na úkor toho, aby celek držel pohromadě a dalo se z něj něco vyvodit. Katarze Romana z konce filmu není uspokojivou katarzí Romana z jeho začátku, protože jde o dvě postavy dvou rozdílných žánrů.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Cítil jsem se jako uvězněný dvě hodiny v autě s nejhoršími lidmi, jaké si můžete představit na třídním sraze základky. Hádkova character arc je, že na konci filmu dovolí ženě řídit. Humor je založený na tom, že lidi křičí. Kozub... prostě Kozub. Jo a je něco až patologického, že čeští filmaři si tradičně umí představit jako morální jádro filmu pouze mentálně narušenou postavu.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Jan Prušinovský se svým vysněným projektem nezvládl vyrovnat svým nejlepším kouskům, nadále se ovšem projevuje nejen jako šikovný scenárista, ale též jako tvůrce s ideálním citem k sociálnu a těžce škatulkovaným postavám. Nadále dokáže balancovat mezi komedií a dramatem a vhledem do křupanských povah na rozdíl od většiny svých kolegů krom humoru dodat i sofistikované pointy navíc. Druhé Kobry a užovky či Chyby se nekonají (i skrze divácky vděčnější pojetí), přesto jde o zdařilou podívanou, která Prušinovského vážené postavení neohrozí.... Více zde
Riverdon
Riverdon
7 385 bodů
6.5
Táňa Dyková po filmech "Teroristka" a "Večírek" tady do třetice bravurně vystřihla další roli a v současné době je to naše nejlepší komediální herečka, Jiřinka promine a Štěpán Kozub byl režisérem ukočírován a nepitvoří se.

Dodatečné informace

Původní název:
Grand Prix (více)
  • Česká republika Grand Prix
Premiéra v ČR:
17. 11. 2022
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika

Podobné


Powered byJustWatch