Dvojitý zásah

60%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Start devadesátek a typický zástupce béčkových akčních filmů. V době svého vzniku to hltal každý, protože se prostě takhle točilo. Jean-Claude Van Damme my přišel ještě nevyzrálý, dvojrole točena jednoduše, málokdy se potkali v jednom záběru. klasický příběh, spousta klišé a mírně přepálená akce, ale rozhodně ne moc. .. dnes už je to hlavně pro fanoušky, ale vzhledem k tomu, že vím, jaký měl film úspěch v době svého vzniku, tak hodnotím šedesáti procenty.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Legendární snímek, který nostalgicky nestárne a který zaujme i dnes. Stará dobrá poctivá akční jízda s JCVD a to hned na dvakrát. Odlišnou povahu a psychologii obou bratrů, které tu ztvárnil, zvládl na výbornou. Podruhé se tu setkal s Bolo Yungem, který je jako záporák opravdu démonický. Akce má švih a rytmus, hlášky jsou trefné. Dojem kazí jen nepovedené triky ve scénách, kde jsou v záběru oba bratři najednou. Hold počítače v oné době natáčení ještě nebyli. Naopak vynikající scéna je vzájemná rvačka obou bratrů. Do této chvíle ještě nikde nevídané. Film, který se stal klasikou a který si zaslouží respekt.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Jedna z posledních ucházejících Van Dammovek, která jednou za čas neurazí. Výborný záporák Bolo Yeung. 5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Van Damme v době, kdy vcelku suverénně ovládl světová kina. Vynikající fyzické výkony, příběh těžkej průměr už tenkrát, ale tenhle film má takové zvláštní kouzlo a není to kouzlo nechtěného. Exotické lokace to taky dost vylepšují, stejně jako barrandovský dabing.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Van Damme ve dvojroli? Hodný vs zlý?? Dobrý akční film u kterého se divák i trochu pobaví a užije si akčních scén do sytosti.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
4
Vidět Dvojitý zásah ve správném věku, ve správném naladění a rozpoložení, asi bych byl nadšen, stejně jako když máte rádi velmi Van Damma, tak tady ho máte dvakrát :D. Ale výsledek neuchvátil, neboť scénář je až skoro směšný a akce taky kdo ví jak zajímavá není.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
van damme a van damme v jednom filme? uáááááá, ešte že je tam bolo yeung a skvelá hláška "díky strečingu a karate dovedu tohle":-) naco spravi paradnu snuru a nam necha obdivovat svoj namakany zadok...
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Tohle sem v dětství žral. Van Damme byl borec, ale s odstupem času už to taková bomba samozřejmě není. Ale i tak si myslím, že je tohle jeden z nejkoukatelnějších filmů, které Van Damme natočil.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
8
Na tomto jsem vyrostl. Byly doby (1991/2) kdy jsem to možná považoval za nejlepší film všech dob a do krve se hádal o tom, jestli je lepší van Damme nebo Lundgren, kteří v té době přebírali pomyslnou štafetu nejlepších akčních herců od osmdesátkových ikon Arnolda a Sylvestera. Jo, byl jsem mladý a hloupý... Hodnocení zohleňuje nostalgický faktor, v reálu je to tak na dvě.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
8.5
Taková krásná akční klasika.A ještě dvojitá.