Čističi vesmíru

70%
Čističi vesmíru

Píše se rok 2092, ze Země se stala poušť, na níž se nedá dýchat bez dýchacích přístrojů, rostliny zmizely a většina lidstva žije na prašné planetě v bídě a zoufalství. Život ve vesmíru na speciálně vybudované stanici jménem Ráj vytvořené společností UTC je jen pro vyvolené, stejně jako život na Marsu, z něhož se díky nanorobotům stala vegetací zarostlá planeta vhodná pro život. Nanoroboti jsou mocnou silou, kterou ovládá zakladatel společnosti UTC James Sullivan (Richard Armitage). Nanoroboti jsou jediným zdrojem života, díky nim rostou rostliny, stromy a geneticky upravené potraviny. Lidé na Zemi se snaží uživit, jak to jen jde a doufají, že se z planety dostanou. Jediným způsobem, jak ji aspoň na chvíli opustit a dýchat čerstvý vzduch, je stát se čističem vesmíru – členem posádky malých vesmírných lodí chytajících ve vesmíru šrot, který pak prodávají. Jejich povolání je nebezpečné a plné konkurence. Všichni mezi sebou o kousky šrotu bojují, neboť vyhrává ten nejrychlejší. Čističi vesmíru jsou i členové posádky lodi Victory. Pod vedením kapitánky Jangové (Kim Tae-ri) pracují pilot Tae-ho (Song Joong-ki), technik Tiger Park (Jin Seon-kyu) a robot Bubs. Tato posádka věčně zadlužených ztroskotanců je nejlepší, drzá a rychlá, není tedy divu, že právě oni se dostanou jako první k nejhledanějšímu objektu ve vesmíru – humanoidnímu robotovi jménem Dorothy, zbrani masového ničení. Teď je jen otázkou, jak poklad, který se jim dostal do rukou, využít a správně zpeněžit... 




Recenze: Čističi vesmíru

Kinobox.cz
100%

Režisérovi Jo Sung-heeovi se v Čističích vesmíru podařilo zkombinovat to, co máme na vesmírných snímcích rádi – perfektní triky a akci doplněnou dramaticky laděnou orchestrální hudbou trošku ve stylu Johna Williamse. Smíchejte Červeného trpaslíka (posádku ztroskotanců a vzhled vesmírných lodí) se Star Wars (letecké bitvy, vizuál soubojů a orchestrální hudba), Pátým elementem (křehký element života, který musí hrdinové zachránit) a Equilibriem (nejvyšší vůdce hlásající dobro společnosti a vojáci vyhlazující ty, co se postavili proti režimu) a dostanete Čističe vesmíru.


Pete69
Pete69
29 331 bodů
7
Země se stane takřka neobyvatelnou a elita v čele se spasitelem, diktátorem a psychopatem v jedné osobě se přestěhují na oběžnou dráhu a přetváří Mars na obyvatelnou planetu. Dívku, která dokáže zachránit svět najde partička odpadlíků a spasitel gauner jí chce zabít.. no.. co se scénáře týče, tak rozhodně nic převratného, nebo nového. JE to jen pěkná vesmírná akční podívaná, která ve výsledku není vůbec zlá.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8.5
Výborná sci-fi pohádka, která osciluje mezi Firefly a Pátým elementem a vzhledem ke svému střízlivému rozpočtu nabízí až neuvěřitelný vizuál. Chvíli to trvá, než si všechno sedne, ale jakmile si holčička lehne společně s ostatními na podlahu, začnou Čističi vesmíru pracovat jako dokonale promazaný stroj. Na konci jsem byl regulérně napnutý, jak celá tahle sympatická taškařice se čtyřmi renegáty dopadne. Snad dojde na pokračování, partička lodi Victory si další kolo zaslouží.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Opět děkuji Netflixu, že se mohu dostat k filmům, které tvoří i jiné zemi než Amerika a Hollywood. Jeden z prvních korejských filmů a musím uznat, že to bylo opravdu dobrý a bavil jsem se. Dávám tomu sice nižší hodnocení, ale jen protože jsem degenerovaný Amerikou a něco mi tam zkrátka drhlo :D

Dodatečné informace

Původní název:
승리호 (více)
  • Jižní Korea Čističi vesmíru
  • Jižní Korea 승리호
  • Jižní Korea Seungriho
  • Jižní Korea Space Sweepers
Premiéra v ČR:
5. 2. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
Jižní Korea
Rozpočet:
21 mil. USD
Tržby:
0,02 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch