Shoky & Morthy: Poslední velká akce

63%
Shoky & Morthy: Poslední velká akce

Shoky a Morthy jsou kamarádi od školních let a zároveň youtubeři s našláplou kariérou. Morthyho však už jejich dětinské pranky přestávají bavit, také díky vlivu jeho přítelkyně, ambiciózní influencerky Sáry. Když poslední video kluků sklidí na sítích vlnu kritiky, jejich kanál přestane vydělávat a vyslouží si za něj veřejně prospěšné práce, vypadá to na jejich definitivní rozchod. Jedinou šancí, jak si napravit youtuberskou pověst, je společný plán na „poslední velkou akci“. Shoky, Morthy, Sára, svérázná lovkyně duchů Lucie a prodejce vysavačů (a neúspěšný youtuber) Radomil se vydávají po dálnici D1 na divokou jízdu vstříc objasnění záhady Devíti křížů. (Bionaut)




Recenze: Shoky & Morthy: Poslední velká akce

Kinobox.cz
75%

Shoky & Morthy jsou dosti úzkoprofilovou podívanou, snímkem především pro zainteresované publikum, které má alespoň přibližnou představu o řešených tématech a pro které nepředstavuje zásadní problém mixování zdánlivě protichůdných žánrů. A jako takový Fehuův film funguje výrazně nadprůměrně. Navzdory výše řečenému ale rozhodně nezavrhuji ani možnost, že si najde cestu i k lidem, jímž není na první pohled určen.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6
Tohle bylo no, nevím jak to vyjádřit slovy. Použiji teda slovy manželky: To je tak tupý a trapný, že nechápu jak se na to někdo může dívat. Jenže já bych zas k filmu nebyl tak přísný. Jasný je to blbost, ale tohle si Andy Fehu přiznal hned při psaní scénáře, takže proč to hned zatracovat. Shoky a Morty jsou dobře napsané postavy, které jednak výborně zrcadlí dnešní dobu youtuberů a za druhé jsou i výborně zahrané. Štáfek už delší dobu ukazuje, že má komediální talent a Kozub je obrovský talent, který nám v budoucnu předvede ještě velké věci. Snímek slušně odsýpá a i když místy dost tlačí na pilu, tak ve výsledku baví. Film nesedne každému viz. názor manželky, ale pokud se naladíte na stejnou vlnu, tak nemůžete být zklamáni. Pokud je ale ve filmu něco co předčilo všechno a všechny tak je to Radim v podání Tomáše Magnuska. Vůbec jsem netušil, že dokáže takto hrát! Klobouk dolů, protože byl výborný! Každou scénu si krade pro sebe a myslím, že by si zasloužil i vlastní film, nebo mini sérii.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
3.5
Příběh o youtuberech a influencerce.. inu nic pro mě. Popravdě jsem většinu filmu vyloženě protrpěl.. Téma bych klidě vstřebal, ale muselo by v něm být více humoru. Většinu jsem buď nepochopil, nebo to zkrátka nebylo tak vtipné. Proti gustu žádný dišputát a tak věřím, že si film své fanoušky najde.. já to nejsem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Bylo to šílené, ale ne v tom smyslu, aby to pro mě zkultovnělo jako např choking hazard. Každopádně to mělo asi víc světlejších momentů než bych čekal, vidět znovu to můžu taky, a takový spin off s Magnuskem bych si dal třeba z fleku. 6/10


Dodatečné informace

Původní název:
Shoky & Morthy: Poslední velká akce (více)
  • Česká republika Shoky & Morthy: Poslední velká akce
Premiéra v ČR:
5. 8. 2021
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+

Podobné


Powered byJustWatch