Největší dar

59%
Největší dar

Pohádka mapuje život v dobách minulých, když ovládali naše území pohanští bohové a bohyně. Každý z nich je jiný, ať už povahou či zaměřením. Jisté však je, že všichni jsou stejně veselý či smutní, zlý či laskavý, zlomyslní či dobrosrdeční jako lidé, kterým se postupně začnou plést do života. Příběh tak v prostředí valašské vísky ukazuje, jak to dopadá, když si tyto dva světy začnou vzájemně lézt do zelí. To však není všechno, jelikož zákeřná bohyně zimy Morena plánuje svět vrhnout do nekonečného mrazu a ledu. Bohyně jara, léta a podzimu tak musí spojit síly, aby mohly proti Moreně bojovat. Nikdo však netuší, že klíčem k dobru bude prostá valašská dívka, která vlastní ten největší a nejmocnější dar.




Recenze: Největší dar

Kinobox.cz
30%

Největší dar tak ve výsledku působí jako simulace časů, které pominuly, a publikum posílá na poměrně nezáživnou výpravu do skanzenu. Chantal Poullain se zástupem divoženek, Radegast s kořalkou a klobásami nebo Jiří Dvořák (který bavil spolu s Ivanem Trojanem v Anděli Páně) to nezachrání.


Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Jako Moravačka se mi pohádka zdála zajímavější než když je tam klasický Pán Bůh, Anděl, atd. Pak miluji skanzen v Rožnově pod Radhoštěm, vždy jsem milovala frgály, velmi příhodná je hudba bohužel již nežijícího Davida Stypky. Pohádka se asi nelíbí hlavně Čechům. Já byla spokojena i s kostýmy a hereckými výkony. Příjemná podívaná.
Evah
Evah
2 099 bodů
8
Pohádka se mi líbila, hodně mě překvapilo, jak moc negativní ohlasy na ČSFD v komentářích jsou. Přece jen se jedná o pohádku a příběhově mi přišla originální, milá, hodně pozitivní, což je asi tak to co od pohádky chci. Smích hlavní hrdinky mohl být chvílemi otravný, ale vlastně to k tomu vesnickému stylu o tradicích a životě na vsi sedělo dobře.
Veronika Rada
Veronika Rada
906 bodů
9
ať dlouho žijí slovanští bohové


Dodatečné informace

Původní název:
Největší dar (více)
  • Česká republika Největší dar
  • Česká republika Najväčší dar
Premiéra v ČR:
1. 12. 2022
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch