Rozbitý robot Ron

73%
Rozbitý robot Ron
Animovaný snímek Rozbitý robot Ron vypráví příběh trochu osamělého dvanáctiletého sedmáka Barneyho a Rona, jeho nového chodícího, mluvícího a zcela digitálního přítele, který má být, alespoň podle reklamy, „nejlepší kamarád robot“. Avšak roztomilý robot Ron není úplně v pořádku a zdá se, že je rozbitý. Na pozadí doby svázané sociálními sítěmi a prodchnuté digitálními vztahy chlapec a robot prožívají nevšední a laskavé dobrodružství, během kterého zjišťují, že pravé přátelství netkví v dokonalosti. (Falcon)



Recenze: Rozbitý robot Ron

Kinobox.cz
70%

Co ale velmi oceňuji, je skutečnost, že se autorům podařilo toto poměrně důležité poselství (i s ohledem na distanční výuku dětí, které ani neměly přímý kontakt ve svými vrstevníky) zabalit do pěkně barevné počítačově animované pohádky, která baví, ale zároveň je oproštěna od přílišné naivity a přeslazenosti. Rozbitý robot Ron je vyspělejší a vážnější zábavou, která ale nepostrádá pestré barvy, vtipné momenty a povedenou vizuální stránku, jež si zachovává zdravou míru roztomilosti. A vidět je to i na vzhledu jednotlivých postav filmu, jejich tváře jsou ostřejší a hodně se od sebe liší, velké roztomilé oči zůstávají, ale jsou zasazené do obličejů, které působí mírně hranatějším a možná i méně atraktivním dojmem.


Marcos22
Marcos22
994 bodů
10
Geniální animovaný masterpiece, snoubící prvky moderních technologií s originální a silně vizionářskou myšlenkou o novém způsobu získávání přátel. To vše podpořeno velmi milým a emotivním příběhem o osamělém chlapci jménem Absolon, tedy Barney "). Svým zasazením a technologickým pojetím má Rozbitý robot Ron nejblíže k Rodině na baterky. Zde však hlavní poselství, důležitost na rozvoj vztahů uvnitř rodiny, nahrazuje zacílení na rozvoj vztahů kamarádských, čímž má nejblíže k Luce či Frčíme. V porovnání s ostatními zmíněnými tituly tkví síla Rozbitého robota Rona v jeho zasazení do školních lavic, a tím i pro diváka hmatatelnějším ztotožněním s hlavní postavou. Nechybí zde ani řada popkulturních narážek a odkazů na ty nejlepší filmy (Avengers, Star Wars, Pán prstenů) a hry (Pac-Man, Tamagoči). První animovaný snímek nově vytvořeného studia 20th Century Studios je pro mě tím nejmilejším překvapením roku 2021 a po fantastické Rodině na baterky a povedeném sequelu Mimi šéfa je letošní rok jednoznačně ve znamení ANIMACE! 👌 (10.11.2021)

Dodatečné informace

Původní název:
Ron's Gone Wrong (více)
  • USA Rozbitý robot Ron
  • USA Ron's Gone Wrong
Premiéra v ČR:
21. 10. 2021
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA, Velká Británie, Kanada
Čeština:
Rozbitý robot Ron je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch