Drak přichází

74%
Drak přichází
Bývalý šaolinský mnich Han neomezeně vládne ve své ostrovní pevnosti. Každé tři roky pořádá slavný turnaj v bojových uměních. Nikdo však netuší, že Han je zločinec, který pašuje drogy. Bohužel pro něj se turnaje zúčastní postava Bruce Leeho, která zároveň přijíždí pomstít smrt své sestry. Zápletka však v tomto filmu není nejdůležitější. Mnohem podstatnější je herec Bruce Lee a jeho práce s tělem a zvukem vlastního hlasu. Už ve svém druhém souboji předvede neuvěřitelný kop přímo do centra jistoty většiny mužů. Vrcholem je však pochopitelně souboj s hlavním padouchem v zrcadlové místnosti. Filmový koktejl namíchaný z hongkongských bojových filmů, bondovek a s citací Wellese na závěr. Bruce Lee měsíc po dokončení tohoto filmu za nevyjasněných okolností zemřel.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Bruce Lee je legenda a jako člověka si ho ohromně vážím. Jeho snímky mám všechny velmi rád a to i přes jejich pochybnou kvalitu. Ony ty filmy mají totiž vesměs jedno společné a to výbornou bojovou choreografii a velmi hloupé příběhy s průměrnými herci. Cesta draka je mým nejoblíbenějším filmem kde ztvárnil Bruce hlavní roli. Příběh je opět "crazy",ale Bruce je skvěly a v životní formě. Choreografie je nasnímaná dobře a Bruce "piští" jako o život. Klasika!
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Filmy Bruce Lee jsem nikdy příliš nehltal, ale dnes už jsou vítanou klasikou a neztrácí na lesku. Uvítal bych více soubojů, které mohli tvůrci zakomponovat například do turnaje, jak tomu bylo u Krvavého sportu. Příběh je veskrze průměrný, ale na film se dobře dívá.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Rád bych tam nechal i tu čtvrtou, ale takhle po letech už Enter the Dragon ani zdaleka nebyl tou peckou, za jakou jsem ho vždycky měl. Hlavně celá první !hodina! docela dost nudí a pořádně se to rozjede až v závěrečné půlhoďce, ve které se dá najít dost legendárních scén (nunčaky, zrcadlová místnost).

Dodatečné informace

Původní název:
Drak prichádza (více)
  • Hong Kong Drak přichází
  • Hong Kong Drak prichádza
  • Hong Kong Enter the Dragon
Země původu:
Hong Kong
Rozpočet:
10 mil. USD
Tržby:
21,49 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Drak přichází je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch