Dr. No

77%
Dr. No
Plakát traileru
Dr. No je britský špionážní film na motivy románů Iana Fleminga. Jedná se o první filmový díl s agentem Jamesem Bondem. Na Jamajce byl zavražděn agent britské tajné služby. Vyšetřování jeho násilné smrti přivádí Jamese Bonda stále blíž k záhadnému čínskému vědci Dr. No. Ten má přísně střeženou laboratoř v Crab Key. Agent 007 se neobejde bez agenta CIA Felixe Leitera, ale především musí uniknout vrahům, kteří se ho snaží nejrůznějším způsobem zbavit. Od Honey, půvabné lovkyně mušlí, se Bond dozví o záhadném drakovi. Během noci pak spolu zažijí útok tanku chrlícího oheň a stanou se zajatci muže, který se chystá ovládnout svět.



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8.5
Vůbec první Bondovka,která vlastně nastavila obraz dalším dílům. Jednoduchá zápletka (dobro vs. zlo) ikonický záporák,dobrá akce a hezký ženský. První je první a proto i Dr. No trpí určitými nedostatky. Na můj vkus je zde málo akce a onen Dr. No je jedním z nejslabších padouchů v Bondovském universu.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6.5
Tento první "dřevěný" Bond je opravdu zahřívací. James dostane pistolku 7.65 a jede na Jamajku. Prvních 60 minut se prakticky seznamujete s novým hrdinou a nic zvláštního se neděje, jen se vše točí kolem tajemného Dr. No. Akce je úměrná možnostem šedesátých let, bitky na dnešní dobu úsměvné, hlavní padouch jakbysmet. Příběh také není na Oscara. Musím prostě narovinu říci, že první Bond mě nebaví. S ohledem na stáří snímku, techniku dávám 65%, jinak by ode mě první Bond schytal ještě méně.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Ryze první Bondovka, kde zaznělo šarmantní: "Bond ... James Bond!" A to od charismatického agenta 007 s povolením zabíjet s tváří dokonalého Seana Conneryho. A také s dokonalým padouchem vlastnící megalomanské impérium. A dopadlo to dobře. V příběhu tu sice ještě chybí Q se svými vynálezy, ale ani trochu to tu nevadí. Převážně thrillerový děj nikam nespěchá, vše se plynule rozvíjí a buduje napínavou atmosféru. Sean Connery hraje přesvědčivě a dal postavě takové kouzlo, že by se takovým agentem stal kdejaký klučina. I po takových letech, kdy akční film dosti přitvrdil, si dokáže najít své diváky, kteří sice budou považovat tuto prvotinu za velmi pomalou, ale přesto výbornou. Tento snímek ukázal filmovému světu směr, kterým se následně ubíral a podle kterého se objevilo několik podobných snímků. Bond však zůstal v čele.


Dodatečné informace

Původní název:
Dr. No (více)
  • Velká Británie Dr. No
  • Velká Británie 007: Dr No
  • Velká Británie 007 - Licenza di uccidere
  • Velká Británie 007: Доктор Ноу
  • Velká Británie Agent 007
  • Velká Británie Doktor No
  • Velká Británie El satánico Dr. No
  • Velká Británie O Satânico Dr. No
Země původu:
Velká Británie
Čeština:
Dr. No je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Dr. No


Podobné


Powered byJustWatch