Dobrodružství Robinsona Crusoe, námořníka z Yorku

72%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
9
Typické České loutky a um našich tvůrců.. k tomu troška klasických kreseb Adolfa Borna a ... těžko si představit lepší zpracování Robinsona Crusoe pro malé diváky. Na své si přijdou i dospělí, mě se vrátily vzpomínky na dětství. Skvělá pohádka, kterou jsem v televizi dlouho neviděl.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Kája Gott, který příběh otevírá a uzavírá, je naštěstí jediným přešlapem. Jinak je to sympatické a s místy překvapivě vydařeným humorem. Takhle nějak si představuju klasiku tuzemské animace.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Jeden z mých nejoblíbenějších českých animovaných filmů, který natočil mírně přehlédnutý Stanislav Látal. I když přehlédnutý už se dnes nesluší, když se o něm píše v Kronice filmu nebo České animované klasice Ondřeje Slaniny. Zajímavě provedený animák s úžasným komentářem Václava Postráneckého.
Pas
Pas
6 225 bodů
10
D . Dafoe by žasnul Jedno z našich nejlepších loutkových děl vůbec. Zajímalo by mě, zda někde ve světě vzdali hold předloze Daniela Defoa tak kvalitně, jako v tomto fimu. Miloval jsem ho už jako dítě a i dnes se na něj rád podívám. Nádherné loutky, perfektní scénář, zajímavé propojení loutkové reality a animovaných vzpomínek, dokonalá hudba Karla Svobody, mistrovský dabing. Loutkového Robinsona si člověk od začátku oblíbí, prožívá s ním úspěchy i smutky (smrt věrného psa), fandí mu, jako by šlo o živého hrdinu. Nádherný příběh.