Dívka na koštěti

80%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Václav Vorlíček tohle prostě umí a na Dívce na koštěti to jde znát. To propojení lidského světa se světem monster je zde zobrazeno na výbornou a přineslo spousty zábavných scén. Technická stránka je na svou dobu působivá a masky jsou povedené. Helenka Růžičková si zde střihla menší roli,ale byla klasicky výborná.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Klasika českých vánoc a všech svátků. Alespoň jednou za rok si na Saxanu najdu čas. Nezapomenutelný výkon Heleny Růžičkové, spousta perfektních scének. Jan Kraus byl jako syčák jasná volba - Dexempo Šuplex :) Druhý díl ukázal, kde se naše filmová tvorba nalézá nyní. Nechápu to, proč to dříve fungovalo a teď už ne...
Fingon
16 886 bodů
8
Hm, tak tady se inspirovala paní Rowlingová?
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Saxana – Dívka na koštěti je zřejmě nejpopulárnější zástupce fantasy žánru pro dětské a dospívající diváky v dějinách české kinematografie. Musíme vzít v potaz, že snímek vznikl řadu let před zprofanováním žánru v první dekádě 21. století, tedy hitové série Harry Potter a Stmívání. Film Dívka na koštěti se hrál v řadě zemí světa, včetně Kanady, Polska, Španělska nebo Německa. Filmu vzniklo o čtyřicet let později pokračování, které se ovšem originálu již vyrovnat nepodařilo.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Paráda, nádhera a velmi pěkný pohádkový
  • Helena Růžičková
  • příběh
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Duu Macourek/Vorlíček se musí nechat, že kombinovat pohádkovou říši s tou naší uměli, jako málo kdo. Saxána sice pořád funguje i po letech dobře, ale bohužel její prvenství je v porovnání s kvalitou (kvantitou) pouze datumové. To pravé prvenství drží i nadále Arabela, která do té skoro parodie sáhla ještě daleko víc do hloubky.
avenis
avenis
8 061 bodů
10
Můj syn má Harryho Pottera, já mám Saxanu. Pohádka a tak trochu fantasy, to bylo Vorlíčkovo oblíbené téma. Jessie, W4C, vdova... to všechno si pohrává s velkou mírou fantazie a je to hlavně opravdu vtipné. Stejně tak svět kouzel a čar, kde nám vůbec nevadí jednoduché triky a koště na laně. A Angelo Michajov stvořil nezapomenutelnou hudbu.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Nesmírně vtipná pohádka, všichni by si zasloužili ocenění (hlavně Helena Růžičková, ta je úúúžasná!!!), samozřejmě Václav Vorlíček, Miloš Macourek a ještě Hermína Franková! Kdybych tu chtěla vypisovat všechny humorné scény, které mě pobavily, tak by to byl sáhodlouhý příspěvek! Ale zas - NENASTAVOVALA BYCH!!!!!
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6
Tahle pohádka se mi nikdy nijak zvlášť nelíbila, nevím proč.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
6
taková oddechovka