Discopříběh

58%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
5.5
Když vezmu v potaz jak moc nesnáším Michala Davida a veškerou jeho tvorbu,tak jsem překvapen,že jsem snímek bez problému shlédl a výrazně jsem se u něj nenudil. Hlavně tomu dopomohli dobří herci,kteří své role zahráli na výbornou. Film nepostrádá vtip a to je hlavní.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
0.5
Příšerná slátanina plná laciných vlezlých melodií. Nepochopím, pro koho může být tato nevkusná hrůza režírovaná i nazvučená v duchu všemožných dobových klišé "kultovním snímkem". Škoda času.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Krásné retro plné písní Michala Davida, kterým přicházím na chuť až v pokročilejším věku. Rudolf Hrušínský nml. se mi nikdy jako herec nelíbil, ale tady jsem ho politoval, jak musel půl filmu otevírat pusu na cizí zpěv. Je to vlastně normalizační děs, ale filmy tohoto typu a VaculíkovkoTofiovky mám svým způsobem rád.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Krásná česká osmdesátá léta, čas dospívání a písničky v oné době populárního zpěváka Michala Davida. Hudební film Jaroslava Soukupa ani dnes nepřestává bavit. Punc nostalgie září z každičkého záběru, avšak zásluha je to, kromě režiséra, především Ladislava Potměšila v roli ovdovělého otce a hlavně Rudolfa Hrušínského nejm. v roli puberťáka, s kterým ty hormony pořádně třískaly. Na obou je vidět, jak si ty role užívali. I když pro Ladislava Potměšila to nebylo nic jednoduchého. Několik zranění způsobených během natáčení budiž důkazem. Jedná se o naprosto nepřekonatelný film ve všech svých aspektech. Dnes už to má dokonce i historickou hodnotu, neb ukazuje, samozřejmě v čistě zábavné formě, život mládeže v době bez dnes tolik populárních mobilních telefonů, tabletů a počítačů. Těmito technickými vymoženostmi a hudebního hip-hopového stylu odkojená mládež samozřejmě tomuto filmu nedokáže přijít na chuť, to ale není nic nepřirozeného. Kdo osmdesátky zažil, ví své a rád si s tímto filmem onu dobu připomene.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Hehe. V dnešní době tohle smrdí odpadem..Naneštěstí jsem ale na hudbé Míši Davidů vyrostl a proto nemůžu níž. Je to prostě takové guilty pleasure :)
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Kdo by neznal? Skvělá zábava s českým humorem a skvělým hudebním doprovodem.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Stejně zábavné jako pokračování, ikdyž zde měl pro změnu více prostoru mladej Hrušínskej, kterej ale tuto roli dokázal skvěle zahrát (možná se mu také stala osudnou). Songy jsou stejně pitomé, hlavně textově, ale k filmu pasují a jsou i hitové, prostě dokáží zaujmout, já prostě proti Davidové tvorbě nic nemám. Opět je zde plno skvělých a vtipných scének, především ty z učňovským mistrem a s filmovým otcem v podání Potměšila, kterej dokáže vždy pobavit, ať hraje co chce. Já zkrátka tuto muzikálovou sérii můžu, kdykoliv se na ní rád podívám, takhle v sobotu nebo v neděli po draku, nic v tom nehledám, prostě se jen bavím.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
9
Ať je třicet pod nulou a táta naštvanej, to nevadí. Krásná česká komedie, která popisuje vztah starostlivého otce a zamilovaného syna. "Můj táta je bezvadnej a to už sem mu říkal kolikrát... A i když jsou ty galeje, tak vím,že mě má doopravdy rád." Zní u toho písničky Michala Davida a je to celkem milá a příjemná záležitost od pana Soukupa. - 90%.
kedl
kedl
6 380 bodů
6
Česká klasika od nás z Plzně.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
2
Příšený film bez kterého by bylo na světě líp. Nova si ho oblíbila a pouštího nejmíň 4krát ročně. Ten film už se mi zhnusil z toho, jak ho pořád opakují. Možná to je tím, že muzikály vůbec nemusím a česká scéna je podle mě jedna z nejhorších. A tady ten popík je vážně strašnej. Pár dobrej vtípků za to ta jedna hvězda, ale jinak odpad jak vyšitej.