Děvčátko, neříkej ne!

37%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
7
Klasický český snímek z počátků zvukového filmu ještě stále využívající naplno všechny nové možnosti. A není od věci, že se jedná o komedii a dle dnešních měřítek přímo o komedii bláznivou. Po scenáristické stránce naprostá pecka. Každá postava má svým charakterem své pevné místo, příběh je dostatečně zamotaný a finále jak z čítanky. Samozřejmě že je atmosféra a herecké výkony dle standardů hodné k třicátým letům, ale to na věci nic nemění. Povedených hlášek je tu tolik, že s přehledem fungují i dnes. Snímek by mohl být výborným kandidátem na předělávku do současné doby, ale bohužel na to nejsou tvůrci. Není scénáristy k dobře odvedené práci, není režiséra, který by tomu dal tu správnou energii a komediální herci už teprve nejsou. Takže nezbývá než zůstat u stále zábavné klasiky, která sebou nese jednu zajímavost. Adina Mandlová si tu odbyla svoji první filmovou roli, ve které pronesla pouze jednu jedinou větu, a s ní se s chutí vyřádila i Hana Vítová. Zub času neúnavně hlodá, ale je to jako s filmy s Vlastou Burianem. Dobře postavený humor je prostě nezničitelný.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
0.5
Rozhodl jsem se, že udělám sérii těch nejhorších filmů vůbec a mám pocit, že to nebyl dobrý nápad. Upřímně tyhle filmy stojí za absolutní kulový a nemá cenu je brát jako filmy, spíš možná jako video na vypuzení mozku z hlavy. Pozorovat růst trávy v reálném čase je inteligentnější možnost strávení života, než koukat na tohle. Tento komentář použiji u všech těchto filmů, protože se nenajde jediný, na který by to nesedělo.
kawa
3 388 bodů
5
Nepovedená komedie se ztracenou směnkou. Právem zapomenutý film, ve kterém debutovaly Hana Vítová, a především hvězda prvorepublikových filmů Adina Mandlová, tady ale jen jako zpívající manekýna. Chabý děj ukazuje jaký byl a je rozdíl mezi burianovskými filmy a konkurencí. Místy groteskní scénky zachraňuje jen Eman Fiala s Jožkou Vanerovou. Jako ve filmu Muži v offsidu.