Matrix Resurrections

53%
Matrix Resurrections
Thomas Anderson, autor úspěšné a cenami ověnčené herní série Matrix trpí syndromem vyhoření. Je často zmatený a má halucinace. Při životě ho tak drží jen modré pilulky, které jeho přeludy utlumují. Pak ale zcela nečekaně potká záhadnou ženu Tiffany, která jeho stav ještě zhorší a vyvolá v něm neznámé pocity. Thomas je na pokraji sil, ale o to víc, chce znát odpovědi na své otázky a moc dobře ví, co s tím má dělat, jak si zvolí tentokrát?



Recenze: Matrix Resurrections

Kinobox.cz
65%

Matrix Resurrections je hodně rozpolcený a těžko uchopitelný film. Obsahuje věci, které jsme v rámci série ještě neviděli a které dokážou vzbudit silný zájem a vlastně i kýžené nadšení. Jako plnohodnotné pokračování mnohými uctívaného tria snímků ale nakonec příliš neobstojí. Když pomineme hravý a lehce provokativní rozjezd a přijatelně vyřešené navázání na konec trojky, je čtyřka v jádru v podstatě typickým restartem silné značky. Na konci filmu se ocitáme zase téměř na začátku, takže je prakticky jisté, že u Warner Bros. nyní zoufale doufají, že Resurrections divácky uspěje a oni budou moci odklepnout rovnou celou novou trilogii, pět spin-offů a bůhvíkolik seriálů pro HBO Max.


Pete69
Pete69
29 308 bodů
6
Matrix Resurrections těží, nebo drsněji řečeno parazituje na prvním a bezkonkurenčně nejlepším dílu. Po více než dvaceti letech nedokázali tvůrci posunout efekty, ani vizuál. Souboje jsou slabší, chybí legendární spomalené scény.. ne že by nebyly vůbec, ale nejsou matrixovské, což je škoda. Příběh je lehce posunutí kopírka a dojem mizerný. Nejedná se vysloveně o propadák, ale můj dojem za 60% je na Matrix prostě žalostně málo.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
6
Bratrsko-sesterská dvojice Wachowských se rozpadla a Lana do toho jde tentokrát na vlastní pěst. Přes poměrně dobrou reklamní kampaň (viz. interaktivní pilulky) a poměrně tajuplný trailer, který neustále kladl více a více otázek, byla očekávání do poslední chvíle poměrně velká. Snímek by se dal rozdělit na dvě části, ta úvodní sekvence, kde je Neo ovládán v Matrixu a zbytek. Ačkoli asi budu patřit k menšině, tak mě bavila více ta mysteriózní úvodní pasáž, avšak Matrix v Matrixu to být prostě nemusel! Po Neově procitnutí je tady ta druhá část, která je ve velkém masivní fans service. Vrací se postavy z původní trilogie, a dokonce se problikávají scény z předchozích filmů. Ale mě to nějak neoslovilo, nenabídlo to nic nového. Akčních sekvencí nebylo úplně moc, a když už byly, tak to je pořád dokola - slow motion, Neovy super-schopnosti a zase dokola. Bylo to na mě až moc takové šablonovité a poměrně bez atmosféry. Jakože jsem až litoval, kam se ten film rozhodl vydat, a jak po poměrně zajímavě experimentálním začátku zase sází na jistotu. Je smutný, jak vlastně dobře si vedla nová dvojice - N.P.H. a Jonathan Groff, nicméně zase toho prostoru pro ně nebylo až tolik a radši jsme dostali okoukaný "nový Sion" a vrásčitou Niobe. Samotné finále, tedy zhruba poslední půl hodina už je poměrně hodně zběsilá akce, že jsem fakt až litoval, jak povrchní to je. Celkově holt nelze zastínit zklamání... K původnímu Matrixu to má neskučně daleko! Hlubších až filosofických momentů je tu nula a ve velké snaze posunout filmovou tvorbu zase o něco dále a dostat přes Matrix z diváků ten wow pocit, se mi spíše jeví, že tohle je na tak ohromnou značku snad až propadák! /viděno v kině/ 50%
squirrelpool
squirrelpool
7 012 bodů
1
REŽISÉR pokrytecky kritizuje remaky, rebooty, sequely atd. v filmu kde to přímo sám dělá. A omlouvá to tím, že by to jinak udělali bez něj. Tak to radši po.ral sám. Celé je to takový TV Matrix. Všechno vypadá tak lacině. Akce, triky, nápady, nové postavy. Nejdřív mě štvala, absence Huga Weavinga, ale teď jsem rád, že se vyhnul téhle ostudě. Do toho ty gender hovadiny, kterých je režisér plný. A ten příšerně trapný konec. To jako fakt? Nevím možná byl záměr pomstít se Warnerům.


Dodatečné informace

Původní název:
The Matrix: Resurrections (více)
  • USA Matrix Resurrections
  • USA The Matrix: Resurrections
  • USA Матрица 4
Premiéra v ČR:
23. 12. 2021
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Rozpočet:
190 mil. USD
Tržby:
156,5 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Matrix Resurrections je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Matrix Resurrections


Podobné


Powered byJustWatch