Černí baroni

79%
Černí baroni
Příběh, který je mozaikou těch nejneuvěřitelnějších příhod začíná ve chvíli, kdy k 66. pomocnému technickému praporu v Zelené Hoře nastupují nováčci a mezi nimi asistent režie Roman Kefalín, který se stává pozorovatelem dění a nakonec nepřímo příčinou katastrofy v podobě generálských prověrek.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Výborná česká komedie,která vychází z neméně dobré knižní klasiky od Miloslava Švandrlíka. Velmi zde zafungoval faktor - casting kde se výborně povedlo vybrat herce pro dané postavy. Nechybí zde tak nouze o zábavné scény a povedené hlášky typu: Prečo má súdruh Žižka v ruke len takú vyrezávanú halúzku? Veď to něbol volajaký kapelmajster či farár. Dajtě mu do ruky aspoň lahký gulomet!
Pete69
Pete69
29 851 bodů
10
Pro mě je to nejlepší porevoluční český film. Tolik hlášek jako je v tomto filmu skoro nikde nenajdu. Major Halůzka je naprosto fenomenální, stejně tak všichni důstojnící. Dobře zahrál i Dan Landa, který ale vlastně hrál ve své době sám sebe :) Pro mě jedinečný a srdcový film.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Šílené příběhy ze Zelené hory. Vždycky se u nich bavím, ale vždycky mi u nich k maximu něco chybí. Asi to až moc působí jen jako takový výcuc něčeho mnohem obsáhlejšího.


Dodatečné informace

Původní název:
Černí baroni (více)
  • Československo Černí baroni
  • Československo The Black Barons
Premiéra v ČR:
4. 6. 1992
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné