Což takhle dát si špenát

80%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Šílená komedie plná záměn,zvratů a humoru na hraně absurdity. Vorlíček hold patřil mezi nejlepší a tato Sci-fi komedie je toho důkazem. Samozřejmě uznání patří také Macourkovi,který byl pan scénárista. Naprostá klasika,kterou zdobí takový herci jako byl Menšík,nebo Sovák.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9.5
Jooo.. tak tohle můžu. Spousta skvělých scének, neotřelý nápad. Neuvěřitelné obsazení. Považuji to za TOP 10 komedii natočenou u nás. Jasný rukopis dvojice Vorlíček - Macourek. Na scénu, kdy hází malý Menšík po Vokounovi vázu, nikdy nezapomenu :) Vokoun !! já to tušil.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Vyměněná blůza spustí kolotoč šílených a bizarních příhod. Škoda, že některé fakt vtipné a drsné hlášky (aspoň máte jistotu, že je panna) nebo scénky (cokoliv s mladíky Menšíkem a Sovákem), jsou zabité zbytečnou teatrálností některých vedlejších postav (Kostka, mimi Janžurová atd). Každopádně na tu dobu fakt odvážné.
Fingon
16 886 bodů
6
Pořád dobré, ale...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Neokoukatelná komedie, dostatek humoru a nijak nenudí.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Když měl ještě Vorlíček náladu a chuť dělat filmy, takhle nějak to vypadalo.
avenis
avenis
8 143 bodů
10
Klasická česká crazzy komedie. Pardon, bláznivá komedie. Buďme Češi a mluvme česky. Tenhle film miluju asi nejvíc z Vorlíčkových filmů, právě pro tu nespoutanost a bláznivost. Každá postava je skvělá, i ty vedlejší, jako třeba nervní kuchař Richard nebo sebejistá statkářka Isabela Lopezová v dětské podobě.
A především miluju špenát se spoustou česneku.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Po včerejším opětovném shlédnutí musím zvýšit hodnocení na 100%, protože Vorlíček je génius a s tím skvělým hereckým obsazením tahle komedie baví stále a je jedno kolikrát jste ji viděli. Sovák s Menšíkem to byla teda dvojka a to i v civilu :-) Rozhodně to patří do zlatého fondu československých komedií.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Skvělou Ivu Janžurovou si budu pamatovat až do smrti! Rovněž je třeba vyzdvihnout hudbu Karla Svobody a píseň, nazpívanou Jiřím Schelingerem. "Králem květin je špenát, ten zeleňoučký špenát." :-)
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7
skvělý film se zajímavou zápletkou, na který se vždycky ráda podívám...