Copak je to za vojáka

72%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7
Langoš ve své nejlepší a ikonické roli. Tohle je aspoň pořádná česká komedie,která je sice silně nerealistická,ale o to více zábavná. Vynikající je zde také Karel Roden,ale od něj bych nic jiného ani nečekal. Zkrátka výborná a nenáročná podívaná u které se divák aspoň pobaví.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8
Na osmdesátá léta slušný film. Spousta akce po česku, trocha humoru, dobré výkony Jiřího Langmajera a Karla Rodena. Klasická zápletka, ale nic podobného nikoho předtím nenapadlo, takže proč ne. Jako celek to na mě působí dobře a to je hlavní. Film se nevyhnul pár slabším chvilkám, takže dávám velmi slušných 80%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Kdysi jsem hodně ujížděl na té první polovině, tu druhou jsem už moc nedával a dneska jsem měl chuť udělat to samé. Spíš průměr, na který ale díky té nostalgii budu vzpomínat přece jen trošku jinak. 6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Naprosto tupý a nerealistický film, který ale z nějakého zvláštního důvodu funguje jako podobně tupé a nerealistické komedie z Itálie nebo Francie. je to zejména hereckými výkony panů Langmajera a Rodena, kteří pochopitelně v čem hrají a jak říkají fotbalisti, šli tomu naprosti. Ohrazuji se proti tomu, že je to dobrý film, ale zasměju se u toho.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Tak trochu nadprůměr ale pobaví.
p.a.douch
p.a.douch
8 339 bodů
0
Normální propaganda ČSLA a náborovej filmeček k tomu. Jinak blbost na entou. Dodnes, jen když vidím název tohoto dílka, vzpomínám na utrpení při povinné návštěvě téhle blbosti. Hrůza. Na tohle se doopravdy může dívat jen někdo, kdo "Červený Karkulky" na vojně nezažil. Hodně filmů z doby totáče snesu, některé jsou i velmi dobré, ale tohle je naprostej odpad a propaganda.
avenis
avenis
7 963 bodů
2
Měla jsem takový matný pocit, že tenhle film je sračka. A dlouho jsem se mu vyhýbala. Dnes jsem se na něj po letech letoucích opět podívala. A fakt, je to sračka. Pánové prominou. Tahle vojenská sci-fi je tak neuvěřitelná, že snad ani nejtolerantnější chlap. co zažil opravdový buzerplac, nemůže uvěřit... Roden se ironicky usmívá, s Jandákem furt žerou Club máslové sušenky (schválně, kdo je pamatuje?), Langmajer špulí pusu, kdykoliv vysloví "ů"... Je to hodně rozsekané, ale místy snad i zábavné. "Sloužím socialistické vlasti" však nezazní... (26.11.2020)
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7
Vtipná česká komedie s úžasným Jiřím Langmajerem.
kawa
3 388 bodů
7
No časem vyčpělá komedie, těžko lze hodnotit, zajímavé snad jsou už jen dobové reálie.