Co je vám, doktore?

68%
Co je vám, doktore?
Plakát traileru
Nehrdinský hrdina příběhu, čtyřicetiletý Bohouš Burda, je věčný idealista, který je nespokojen s tím, jak žije. Manželství nestojí za nic, jeho žena žije zcela v zajetí počítačů a nemá pochopení ani pro jeho recesní vtípky. Život ve velkoměstě ho otravuje doslova i v přeneseném smyslu, touží po rodné hájence v čisté přírodě. Radost ze života chce hledat jinde než v technickém pokroku a vyjádření tohoto názoru mu vynese dokonce i několik dobře mířených ran pěstí. A tak přichází vzpoura - proti všemu a proti všem. Do cesty se mu navíc připlete i mladá půvabná dívka Terezka, která má podobné názory jako on. A tak Burda končí v horách s pojízdnou zubní ordinací a s dívkou, která chce žít jen s ním. Zdá se, že idylka může začít. Jenže... (Film Europe)



hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Krásně Svěrákovsky napsané. A ikdyž někdy mohl trošku víc přitlačit na pilu, tak se mi ten příběh o stárnoucím milovníkovi přírody, který si netyká s "moderní dobou" a najde spřízněnou duši v podobě mladé a krásné sousedky dost líbil. 7/10
Fingon
16 886 bodů
6
Cesta z města před patnácti lety...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Tohle je zřejmě jeden z nejlepších domácích filmů 80. let. Není to žádná plytká komedie ani agitka, ale nadčasový film se slušnými hereckými výkony.

Dodatečné informace

Původní název:
Co je vám, doktore? (více)
  • Československo Co je vám, doktore?
Premiéra v ČR:
1. 7. 1985
Distributor:
TV Prima
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch