Cesta do pravěku

84%

Komentáře a recenze 31

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
9
Asi ta největší klasika mého dětství. Film,který jsem bezmezně miloval a nedokázal jsem uvěřit jak bylo možné takový film natočit. Byla radost sledoval putování těchto chlapců až do samotného závěru. Film obsahuje skvostné filmové triky,kterými pan Zeman předčil dobu a bortil hranice filmografie.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Musím smeknout klobouk před uměním Karla Zemana. Toto natočit v roce 1955 = neuvěřitelné. Film mi ale zkrátka k srdci nepřirostl, to se stává. Za efekty a přelomovost filmu dávám "alespoň" 70%. Pěkný dobrodružný film, který je určen hlavně mladým zvídavým chlapcům.. dnešní generace už to bohužel vesměs neocení.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
V dětství pecka, teď už jen dost nudná fantasy s na tu dobu hodně dobrými triky. Dnešním prckům to už asi nic nedá.
muzz
muzz
18 035 bodů
7
Je to takový Jurský park klasického filmu v analogové době. Všichni by se měli u malíře Zdenka Buriana a filmaře Karla Zemana učit, jak to má vypadat. Burianova zvířata vypadají podle posledního srovnávání nejpřesněji jako ve skutečnosti, žádný jiný filmař neměl tak talentovaného tvůrce, všichni vlastně jen kopírují. Navíc příběh tohoto dětského filmu je skvěle napsaný. Tento film prostě obstojí kdykoliv.
lamps
lamps
15 150 bodů
9
Karel Zeman ve vrcholné formě. Je opravdu obdivuhodné, co on už v 50. letech dokázal, a myslím, že na něj můžeme být právem hrdí.. Podle mě jeden z nejlepších a určitě nejpřelomovějších českých filmů.
sabule
14 227 bodů
9.5
Řekl bych,že na svojí dobu asi nadčasový snímek,který v té době dost možná každému kdo ho viděl vyrazil dech.Píše se o něm,jako o předobrazu Jurského parku,ale v té době samozřejmě neexistovali filmové možnosti jako tomu je dnes.Je to neodmyslitelná součást filmové historie.
bayern
13 716 bodů
9.5
K tomuhle filmu už bylo napsáno tisíce pochvalných recenzí a každý musí uznat,že pan Zeman byl borec.To co se mu ve své době povedlo nedokázal asi nikdo na světě a diváci určitě žasli,že se dá něco takového natočit.Takový český Jurský park,ale bez digitálních pomocníků.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Na tu dobu neuvěřitelná práce. Avšak v podstatě mně ten film nikdy moc nebral.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Velmi pěkné a dobře podáno divákovi. Na svou dobu dokonalé.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Skrátka, Trilobity...